Filip Chudý Hádzaná

Portugalská misia Považskobystričanov: Začali nehodou na D1, skončili so cťou

Na ceste do Portugalska mali hádzanári Považskej Bystriace nehodu na diaľnici. V samotnom zápase narazili na dobrého súpera a vlastné problémy.

Ilustračný obrázok k článku Portugalská misia Považskobystričanov: Začali nehodou na D1, skončili so cťou
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica prehrali v odvetnom stretnutí osemfinále Vyzývacieho pohára mužov 2017/18 na palubovke portugalského tímu AM Madeira Andebol 24:30. So súťažou sa tak rozlúčili, v prvom dueli zdolali svojho súpera doma iba o dva góly 25:23.

Považania začali odvetu lepšie, ale po sérii technických chýb hostí otočila Madeira z 3:4 na 8:4 zo svojho pohľadu. Slovenský celok reagoval oddychovým časom, no súper naďalej dominoval a v polčasovej prestávke mal už náskok piatich gólov (14:9). V úvode druhej časti žiaril v bránke Považskej Bystrice Kovačin a jeho spoluhráč Vallo v 43. minúte znížil na 17:18 z pohľadu svojho tímu. Ešte desať minút pred koncom boli hostia za stavu 19:21 výrazne v postupovej hre, v závere ale Madeira odskočila (v 57. minúte 27:22) a získala rozhodujúci náskok.

„Podstatné bolo to, že sme odvetu hrali na pôde súpera. Ten mal výhodu divákov a prostredia, čo je hneď pár lôpt na ich stranu. Druhá podstatná vec bola, že súper bol proste individuálne lepší. A hoci desať minút pred koncom bolo všetko otvorené, kvôli tlaku súpera sme urobili technické chyby, čím nám odskočil. Robili sme potom síce čo bolo v našich silách, ale už to bol vabank, ktorý nevyšiel,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

Bohužiaľ, výrazne naše mužstvo v oboch dueloch limitoval zdravotný stav kádra. Stanislav Pupík na odvetu preto ani necestoval, čím sa výrazne znížili varianty na spojkách. „Možno ak by sa hralo o dva týždne skôr a boli by sme kompletní a zdravotne v poriadku, verím, že by sme boli úspešnejší. No gratulujem súperovi k postupu. Nechcem špekulovať, proste to na nás padlo teraz. Síce by oba zápasy vyzerali inak, no aj tak hráči bojovali a nehrali najhoršie. Vypadli sme s najmenším rozdielom zo všetkých osemfinálových dvojíc. Teraz už musíme prepnúť na extraligu,“ doplnil náš tréner.

Nepríjemnosť našich hádzanárov postretla už na ceste do Portugalska, keď na ceste na letisko mali dopravnú nehodu pri Hlohovci. „Hádzanársky oddiel MŠK ďakuje vedeniu HC Sporta Hlohovec, najmä však pánovi Mariánovi Bobákovi, za veľkú ochotu a pomoc s dopravou našich hráčov a realizačného tímu na letisko,“ uviedla klubová stránka.

Zhodou okolností, práve Hlohovec privítame v stredu o 18:00 v rámci prvého kola nadstavbovej časti extraligy. „Je to pre nás dôležitý zápas, keďže hlavne doma nemôžeme strácať body. Hlohovec má kvalitu a skúsenú základnú zostavu. Musíme sa poriadne pripraviť a zvládnuť tento zápas,“ dodal Straka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM