Aktualizované Krimi

Polícia upozorňuje: Čo všetko hrozí cez Veľkú noc?

V súvislosti s obdobím Veľkonočných sviatkov polícia upozorňuje verejnosť na viacero vecí, ktoré s nimi súvisia. Na čo a kde by ste si mali dávať v tento sviatočný deň najväčší pozor?

Ilustračný obrázok k článku Polícia upozorňuje: Čo všetko hrozí cez Veľkú noc?
Zdroj: TASR

„Účastníci cestnej premávky musia počítať so zvýšenou hustotou cestnej premávky najmä v krajských a okresných mestách, na hlavných cestných ťahoch a v blízkosti nákupných centier. Počas Veľkonočného pondelka musia vodiči počítať so zvýšeným pohybom chodcov na cestách a to aj v nočných, resp. skorých ranných hodinách, ktorí môžu byť aj pod vplyvom alkoholu,“ upozorňuje na možné problémy hovorca KR PZ v Trenčíne Pavol Kudlička.

„Treba sa vyvarovať vedeniu motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. To isté platí aj u cyklistov, pre ktorých taktiež platí zákaz jazdy na bicykli pod vplyvom alkoholu. Apelujeme hlavne na „šibačov – chodcov“, aby sa správali pri pohybe na cestách, ale aj na chodníkoch zodpovedne,“ povedal krajský hovorca PZ.

„Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dbali na zvýšenú pozornosť, opatrnosť a ohľaduplnosť, aby sa predišlo možným tragédiám na cestách,“ dodal na záver Kudlička.

Môže vás zaujímať:

Policajti zastavili Michala (33) z Považskej Bystrice: Výsledok dychovej skúšky nemilo prekvapil

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM