Filip Chudý Krimi

Policajná akcia na cestách v Považskej a okolí: Muži zákona si vybrali tento deň

Považskobystrický okres patrí medzi tie, na ktorý si muži zákona posvietia. Čo plánujú kontrolovať?

Ilustračný obrázok k článku Policajná akcia na cestách v Považskej a okolí: Muži zákona si vybrali tento deň
Zdroj: TASR

Počas tohto týždňa bude v Trenčianskom kraji celoslovenská osobitná kontrola zameraná na dokumentovanie správnych deliktov držiteľov vozidiel. Kontrola na osobitnú zodpovednosť bude vykonaná aj na území Považskobystrického okresu. Informoval o tom Pavol Kudlička, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

„V okrese Považská Bystrica bude akcia v utorok 18. júla,“ prezradil krajský policajný hovorca s tým, že v tento deň bude akcia aj v okresoch Prievidza a Púchov. V stredu 19. júla bude akcia v okresoch Bánovce nad Bebravou, Trenčín a Ilava. V okresoch Nové Mesto nad Váhom a Myjava bude akcia v piatok 21. júla a v nedeľu 23. júla bude akcia v okrese Prievidza.

„Dokumentovať sa budú tie porušenia pravidiel cestnej premávky, ktoré sú hlavnými príčinami dopravných nehôd. A to najmä rýchlosť jazdy, nesprávne predchádzanie a nedanie prednosti v jazde,“ doplnil Kudlička s tým, že polícia opätovne upozorňuje vodičov motorových vozidiel, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky, najmä rýchlosť jazdy a dbali na zvýšenú pozornosť, opatrnosť a ohľaduplnosť voči chodcom a cyklistom, nakoľko v minulom období evidujeme viacero dopravných nehôd pri ktorých došlo k ťažkej i ľahkej ujme na zdraví, dokonca aj k usmrteniu účastníkov cestnej premávky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

FOTO z miesta tragickej nehody neďaleko Považskej: Motorkár († 52) neprežil!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM