Filip Chudý Basketbal

Pocta pre Považskú v prestížnej výročnej ankete: Torda a Ihring medzi najlepšími

Slovensko pozná svojich staronových najlepších basketbalistov. Vo výročnej ankete sa nestratili ani mená spod považskobystrických deravých košov.

Ilustračný obrázok k článku Pocta pre Považskú v prestížnej výročnej ankete: Torda a Ihring medzi najlepšími
Zdroj: TASR

Najlepšími basketbalistami Slovenska za rok 2017 sa stali podľa Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) Radoslav Rančík z BK Inter Bratislava a Žofia Hruščáková z talianskeho tímu Famila Wuber Schio. Obaja obhájili pozície z vlaňajška. Na pondelňajšom (12. februára) galavečere v bratislavskom hoteli Holiday Inn uviedli aj nových členov do Siene slávy slovenského basketbalu. Sú nimi Natália Hejková, Ľudmila Pěčová-Chmelíková a Dušan Lukášik – in memoriam.

Na tomto slávnostnom oceňovaní sa nestratila ani Považská Bystrica. Piatym najlepším slovenským basketbalistom za rok 2017 sa stal v hlasovaní náš 19-ročný odchovanec Mário Ihring (Betaland Capo d’Orlando, Tal.). Tretím najlepším mládežníckym trénerom minulého roka bol Peter Torda z IMC Slovakia Považská Bystrica.

Ten v tejto sezóne okrem nášho juniorského tímu vedie aj mužov Považskej Bystrice, pričom je aj asistent Ivana Rudeža pri slovenskej seniorskej reprezentácii. V tejto ankete sa zástupom z nášho mesta darilo aj v minulosti. Najväčší úspech sme zaznamenali v roku 2003, keď sa považskobystrický odchovanec a aktuálne aj hráč nášho klubu Štefan Svitek stal najlepším basketbalistom Slovenska.

Muži IMC Slovakia budú už vo štvrtok 15. februára o 15:30 čeliť aktuálne najlepšiemu slovenskému basketbalistovi Radoslavovi Rančíkovi, keďže Inter Bratislava bude ich súperom na záverečnom turnaji Final Eight Slovenského pohára v Košiciach. „Ťažko sa môžeme pripraviť na Inter Bratislava. My tam pôjdeme s chuťou si to užiť. Chalani si aspoň vyskúšajú, aké je to hrať proti takým hráčom,“ povedal po postupe Torda.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM