Filip Chudý Rôzne

Po pauze vyšli ľudia do ulíc: FOTO priamo z považskobystrického zhromaždenia

Zhromaždenia Za slušné Slovensko sa po niekoľkotýždňovej prestávke opäť vrátili. Považská Bystrica nebola výnimkou.

Ilustračný obrázok k článku Po pauze vyšli ľudia do ulíc: FOTO priamo z považskobystrického zhromaždenia
50
Galéria

Slovensko sa po kratšej pauze opäť prebudilo a ľudia zaplnili slovenské námestia. Iniciatíva Za slušné Slovensko pripravila ďalšie protestné zhromaždenia, tentoraz s podtitulom Predvečer svadby. V sobotu 5. mája si totiž zavraždený novinár Ján Kuciak a jeho snúbenica Martina Kušnírová mali povedať svoje „áno“. Rôzne diskusie, ktoré prebehli v minulých „voľných“ týždňoch v Považskej Bystrici, preto opäť nahradila demonštrácia. Uskutočnila sa v piatok 4. mája už tradične na námestí pred Domom kultúry OZ KOVO pri Cooltajneri. Z dôvodu pohrebu považskobystrickej poslankyne Jany Veličovej sa začínalo tentoraz o 18:00.

Na facebookovej udalosti sa k tomuto podujatiu prihlásilo cca 150 ľudí. Podľa slov organizátorov prišlo tentoraz pred dom kultúry približne práve 150 ľudí. Ide tak o najnižší údaj. Na predchádzajúce zhromaždenia v našom meste prišlo podľa organizátorov postupne približne 1000, 700, 500 a 200 ľudí.

Počas podujatia si v prvom rade uctili pamiatku Jána a Martiny, preto organizátori požiadali ľudí, aby podľa svojich možností prišli s bielym kvetom. Tiež sa symbolicky postavili za redaktorov verejnoprávnej RTVS, za slobodu médií a ostatných ľudí, ktorým sa deje v našej krajine neprávosť. „Sme veľmi radi, že vystúpil aj čerstvo ocenený najlepší investigatívny novinár Vladimír Šnídl, rodák z nášho mesta,“ povedal považskobystrický organizátor Tomáš Bořuta.

Predstavili aj vízie a konkrétne kroky, o ktorých sa rozprávali organizátormi Za slušné Slovensko na dvojdňovom stretnutí 30. apríla a 1. mája v Banskej Štiavnici. Celoslovenské iniciatívy u nás prečítali Daniela Barbosová a Anna Jančová. Hudobne vystúpili Bobeš a Róbert Fapšo. Na podujatí bola tiež možnosť podpísať petíciu za referendum o predčasných voľbách, ktorú iniciujú ľudia z platformy Hnevám sa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Demonštrácie Za slušné Slovensko sa vrátili: Zábery priamo z Považskej Bystrice
50
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM