Kultúra

Paulína (20) z Považskej Bystrice ukázala svoj talent: Krásne zábery mamičiek s ich deťmi

Urobiť obyčajnú fotografiu a urobiť vďaka fotke umelecké dielo, to sú dve úplne rozličné veci. Mladá Považskobystričanka Paulína už vie, ako sa majú robiť umelecké fotky, čoho dôkazom je aj jej výstava fotografií.

Ilustračný obrázok k článku Paulína (20) z Považskej Bystrice ukázala svoj talent: Krásne zábery mamičiek s ich deťmi
Zdroj: Dnes24.sk

V galérii Základnej umeleckej školy Imra Weinera Kráľa v Považskej Bystrici v týchto dňoch prebieha autorská výstava fotografií Paulíny Kvaššayovej. Táto stále iba 20-ročná umelkyňa z nášho mesta prezentuje svoju výstavu s názvom Mama na spomínanej umeleckej škole až do 23. marca, potom tieto fotky poputujú na pôrodnícke oddelenie v považskobys­trickej nemocnici.

Na výstave nájdete až 27 čierno-bielych fotiek mamičiek a ich detí. „Pôvodne sa nafotilo 32 mamičiek, ale so zverejnením súhlasilo nakoniec 27,“ povedala nám Paulína Kvaššayová.

Presviedčanie mamičiek

„Ja som mamičky neoslovovala, oslovovala ich Iva Posluchová, no išli do toho samé, nemuseli sa zvlášť presviedčať. Pôvodne bol plán, že bude nafotených asi dvanásť mamičiek, ale keď sa tie dozvedeli, že sa bude niečo také fotiť, tak sa dobrovoľne zapísali na termíny,“ ozrejmila nám autorka.

Rešpekt pred objektívom

„Videli ukážku, ako to má asi celé vyzerať, ale, samozrejme, bolo to pre nich niečo iné, keďže žiadna mamička nemala skúsenosti s modelingom a podobnými vecami. Mali rešpekt pred objektívom, ale zvládlo sa to v pohode, snažili sme sa tie zábery robiť decentne, aby nebolo to, čo by mamičky nechceli,“ vysvetlila nám mladá umelkyňa postup pri fotení, ktorá nás tiež informovala, že fotenie trvalo celkovo tri dni, približne od 9:00 do 13:00, potom nasledovala už len úprava fotiek, to trvalo asi deň, dva. No a ako vidieť, výsledok stojí naozaj za to.

Môže vás zaujímať:

Mladých umelcov z Považskej Bystrice čaká medzinárodná výzva: Na TOTO sa musia pripraviť!

Foto: ilustračné

Autorská výstava fotografií Mama - Paulína Kvaššayová
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM