Filip Chudý Iné športy

Padol bradatý rekord: Je za tým sympaťáčka Lucia (28) z Považskej

Viacbojárka z Považskej Bystrice Lucia Slaničková prekonala v tomto roku druhý národný rekord, ktorý vydržal vyše dve desaťročia. Čo na to hovorí?

Ilustračný obrázok k článku Padol bradatý rekord: Je za tým sympaťáčka Lucia (28) z Považskej
Zdroj: Facebook Lucka Slaničková

Považskobystrická rodáčka Lucia Slaničková sa v krátkom čase postarala o vymazanie druhého bradatého slovenského rekordu v atletickom viacboji. Na marcových halových majstrovstvách Európy (HME) ziskom 4409 bodov prekonala 27 rokov starý slovenský rekord Marcely Podrackej v päťboji. Počas víkendu sa našej 28-ročnej atlétke podarilo prekonať Podrackej rekord aj v sedemboji, ktorý vydržal takmer 23 rokov. Na mítingu v Kladne, ktorý sa počítal do seriálu IAAF, odsadila Slaničková šieste miesto so ziskom 6103 bodov, čím vylepšila slovenský rekord o 57 bodov.

„Sedemboj som absolvovala naposledy v roku 2012. Podľa tréningových ukazovateľov a kontrolných pretekov som vedela, že som na tom dobre, tak som sa tešila. Rekord som však pred súťažou neriešila. Samozrejme, je to skvelý pocit, že som prekonala druhý bradatý rekord. Som rada, že pokračujeme v dobrej forme od haly,“ povedala Slaničková.

Tá ocenila aj prácu svojho trénera Františka Ptáčnika, ktorý má na konte nielen slovenský rekord, ale aj ten český v podaní Elišky Klučinovej. Mimochodom, osobný rekord našej atlétky v sedemboji ešte z roku 2012 mal hodnotu 5780 bodov, prekonala ho tak až o 323 bodov.

Na ceste za rekordným zápisom prekonala až štyri osobné rekordy, konkrétne na 100 m prekážok (13,97), vo výške (177), v oštepe (43,81) a na 800 m (2:11,71). Na dvojstovke (24,30) ju o osobák obral vietor, ktorý bol nad povolenou hranicou. Deviata z HME 2017 v Belehrade sa nezlepšila v guli (11,08) a v diaľke (631). „Vždy sa nájde disciplína, ktorá by mohla byť lepšia. Rezervy tam ešte sú. Je to však sedemboj a ten je nevyspytateľný. Momentálne sa cítim dobre, verím, že forma ešte porastie,“ uviedla naša viacbojárka.

Tá je v hre aj o účasť na augustových MS v Londýne. „Limit na ne je 6200 bodov, ale je ešte šanca na pozvanie. Berú 32 viacbojárok. Myslím, že bude najjednoduchšie ten limit splniť, aby mal človek istotu a nemusel čakať do poslednej chvíle, či ho zoberú, alebo nie,“ doplnila Slaničková, ktorá je v poradí presne na hrane postupu. Najbližšie ju čaká Európa družstiev v izraelskom Tel Avive a potom hneď 1. a 2. júla Európsky pohár vo viacbojoch v španielskom Monzone.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Veľké považskobystrické derby: Fanúšik oslavoval aj na ihrisku, VIDEO + FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM