Filip Chudý Kultúra

Ozvláštnite si začiatok októbra: Tipy, kam vyraziť v Považskej a okolí

Aj keď sa vonku trochu ochladilo, to nič nemení na tom, že stále môžeme zažiť plno zaujímavých akcií. Čo sa v našom meste a okolí bude konať?

Ilustračný obrázok k článku Ozvláštnite si začiatok októbra: Tipy, kam vyraziť v Považskej a okolí
Foto: Rastislav Búgel

Ako si spríjemniť a okoreniť život

2. októbra o 16:00, Považská knižnica

Považská knižnica pripravila prezentáciu knihy Marcely Laiferovej s názvom Ako si spríjemniť a okoreniť život, ktorej súčasťou bude aj beseda.

Nina

2. októbra o 18:30, kino Mier

Nina má 12 rokov. Jej rodičia sa rozvádzajú a svet, ktorý doteraz poznala, sa jej rozpadá pred očami. Otec a mama tvrdia, že chcú pre ňu len to najlepšie, ale akoby mysleli len na seba. Nina im nerozumie, cíti sa opustená a oklamaná, jedinou istotou v jej svete je plávanie. Slovensko-česká dráma.

Týždeň dojčenia a nosenia detí

4. – 6. októbra

Mamičky z Považskej Bystrice majú na tento týždeň pripravený zaujímavý program. V stredu od 14:30 do 17:00 pri Troch vežiach v centre mesta si okrem iného aj zatancujú, vo štvrtok to bude prechádzka a piatok v CVČ Lánska to zakončí pravidelné stretnutie mamičiek.

Jasenická noc svetlonosov

6. októbra o 18:00, Jasenica

Zábava, hry a tance čakajú Jasenicu v piatok podvečer. Svoje vyrezané tekvice si účastníci majú doniesť za školu na ihrisko, kde sa budú najlepšie odmeňovať.

Hokej: Považská Bystrica – Nové Zámky B

6. októbra o 18:00, zimný štadión

Naši hokejisti zatiaľ stále čakajú na prvé body v sezóne. Ideálnu príležitosť získať ich budú mať v domácom prostredí proti novozámockej rezerve. Zaberú konečne naplno?

Záhradníctvo: Dezertér

6. októbra o 18:30, kino Mier

Príbeh holiča, ktorého oholili. Druhá kapitola rodinnej kroniky sa odohráva na pozadí revolučných udalostí v rokoch 1947 – 1953. Hlavnou postavou je majiteľ štýlového kaderníckeho salónu Valentino v centre Prahy, Otto Bock, a jeho rodina, ktorú tu zamestnáva. Ottova firma je vyvlastnená štátom a jemu sa po druhýkrát rozpadá svet. Česká tragikomédia.

Basketbal: Považská Bystrica – Trnava

7. októbra o 17:00, telocvičňa SZŠ DSA Rozkvet

V druhom domácom zápase v novej basketbalovej sezóne budú Považskobystričania hostiť Trnavu. Získajú po výhre nad Žilinou v úvodnom kole aj skalp ďalšieho krajského mesta?

Ži a miluj, spievaj a tancuj

7. októbra o 18:00, kino Mier

Slávnostný program k 15. výročiu vzniku folklórneho súboru Seniorpovažan z Považskej Bystrice. Hosťom bude Seniorklub Družba z Trenčína, réžiu má na starosti Milan Jankoviech a hudobnú spoluprácu Dobroslav Kortman

Futbal: Považská Bystrica – Uhrovec

8. októbra o 10:00, futbalový štadión

Považská Bystrica bude potrebovať z tohto zápasu dôležité body v boji o postup, pričom zároveň bude chcieť zlepšiť aj svoj výkon z ostatných duelov. Podarí sa jej skĺbiť tieto dve veci do jedného?

Brvništské jablko

8. októbra o 14:00, Múzeum – Historická škola Brvnište

Ide o 8. ročník regionálnej výstavy a ocenenia najkrajších jabĺk a najchutnejších dobrôt z jabĺk. Pripravený je tiež kultúrny a sprievodný program a tiež výstava fotografií Štefana Chmulíka.

Esá z pralesa

8. októbra o 16:00, kino Mier

Keď partia zvieratiek zažíva bojové dobrodružstvá. Mauric vyzerá síce ako obyčajný tučniak, ale vo vnútri jeho hrude bije statočné srdce tigra. Veď bol vychovaný hrdou a silnou tigricou. Mauricovým snom je stať sa najlepším bojovníkom kung-fu na svete. Animovaný rodinný film.

Španielska kráľovná

8. októbra o 18:30, kino Mier

Ako nakrútite veľkofilm s bandou amatérov? Po druhej svetovej vojne začínajú do fašistického Španielska prichádzať filmári. Napriek vláde pevnej ruky generála Francisca Franca tu nachádzajú zázemie a skvelé lokácie, v ktorých by mohli nakrútiť veľkolepý film o kráľovnej Izabele I. Španielska dráma s komediálnym nádychom.

Tajomstvá nočnej oblohy

Považské osvetové stredisko

Putovná výstava fotografií s astronomickou tematikou. Výstava ponúka možnosť pozrieť sa do vesmíru prostredníctvom záberov desiatich fotografov. Vstup je voľný. Otvorená je v pracovné dni od 8:00 do 15:30 v Považskom osvetovom stredisku, ale už iba do 3. októbra.

Ľubomír Drápal – Krajinou II.

MG ART galéria

Výstava známeho Považskobystričana potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do stredy 13. októbra a je spojená s predajom fotografií. Otvorené je od utorka do piatka v čase 11:00 – 16:00.

Jozef Sádecký: Momenty krajiny

Kino Mier

Autorská výstava krajinárskej a horskej fotografie považskobystrického fotografa Jozefa Sádeckého. Výstava potrvá do 31. októbra a pozrieť si ju môžete počas pracovných dní od 8:00 do 16:00 a počas víkendu v čase podujatí v kine Mier.

Jedy v prírode

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ prebieha do 30. novembra výstava, ktorá približuje nebezpečný svet prírodných jedov z ríše rastlín a živočíchov. Taktiež sa venuje pozornosť najrozličnejším živočíšnym jedom, vyskytujúcim sa nielen v našej prírode, ale i v zahraničí. Súčasťou výstavnej prezentácie sú aj zaujímavé prírodné exponáty a sprievodný program pre deti. Pozrieť si ju budete môcť každý pracovný deň od 7:00 do 15:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Prelomový týždeň plný správ: 5 najzaujímavejších z Považskej a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM