Filip Chudý Rôzne

Orlovský most čaká rekonštrukcia: Dotkne sa aj cesty naprieč Považskou, FOTO

Náš kraj mieni do dopravnej infraštruktúry v Považskej Bystrici a okolí investovať milióny eur. Čo je v jeho plánoch?

Ilustračný obrázok k článku Orlovský most čaká rekonštrukcia: Dotkne sa aj cesty naprieč Považskou, FOTO
23
Galéria

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) vlastní cesty II. a III. triedy a tiež mosty, ktoré sa na týchto cestách nachádzajú, pričom medzi tie najväčšie patrí aj Orlovský most v Považskej Bystrici. Ten čaká rekonštrukcia, no nielen to, pretože sa má rekonštruovať aj cesta II/517, ktorá sa začína práve na Orlovskom moste, prechádza naprieč Považskou Bystricou a končí až v Rajci.

Ako prezradila Veronika Rezáková z Oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK, na realizáciu 1. etapy rekonštrukcie takmer 3,6-klimetrového úseku cesty II/517 Považská Bystrica (most Orlové) – Domaniža plánuje TSK podať žiadosť o nenávratný finančný príspevok v rámci 1. kola výzvy, ktorá sa uzatvára 28. februára 2017. „Predpokladané náklady sú vo výške 5,27 mil. eur s DPH,“ uviedla Rezáková, ktorá tiež pripomenula, že v zmysle Uznesenia Vlády SR č. 140/2015 zo dňa 25. marca 2015 bola TSK poskytnutá dotácia zo štátneho rozpočtu na rekonštrukciu cestného mosta Orlové v Považskej Bystrici v celkovej sume 550 000 eur.

„V rámci spracovanej projektovej dokumentácie bol vytvorený samostatný stavebný objekt (rekonštrukcia mosta) v sume 549 944,21 eur, ktorý sa plánuje financovať z poskytnutej dotácie. TSK ako investor plánuje v budúcnosti postupne realizovať aj ďalších päť nadväzujúcich etáp (úsekov) cesty v km od 3,590 do km 14,470,“ informovala Veronika Rezáková.

Vedúca Oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK ďalej uviedla, že úpravy týkajúce sa mostného objektu budú zahŕňať napr. výstavbu preložky všetkých inžinierskych sietí, vystuženie a betonáž nosnej konštrukcie, zhotovenie ríms, chodníka a mostných záverov, položenie konštrukcie vozovky, nátery oceľových častí mosta, zriadenie príslušenstva mosta v zmysle smerníc, technických predpisov a technologických podmienok realizácie mostov a tiež zaťažovaciu skúšku mosta.

„Termín samotnej realizácie závisí od priebehu a výsledku verejnej obchodnej súťaže na dodávateľa stavby,“ dodala Rezáková.

Orlovský most: Takto vyzerá aktuálne
23
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Investičné akcie Považskej Bystrice na rok 2017: Sledujte, čo má mesto v pláne

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM