Filip Chudý Rôzne

Oprava cesty v Považskej zabáva internet: Radnica s jednoduchým vysvetlením, FOTO

Nové kúpalisko na Rozkvete! Aj takto reagovali na sociálnych sieťach Považskobystričania na rekonštruované miesta, kde sa držala voda, hoci by nemala!

Ilustračný obrázok k článku Oprava cesty v Považskej zabáva internet: Radnica s jednoduchým vysvetlením, FOTO
5
Galéria
Zdroj: internet

V apríli na Bernolákovej ulici na považskobystrickom sídlisku Rozkvet prebiehala rekonštrukcia cesty. To skomplikovalo situáciu s parkovaním, keďže rekonštruovaný úsek bol neprejazdný. „Úsek komunikácie na Bernolákovej ulici mal veľkú deštrukciu a jeho vyspravenie nebolo vhodné realizovať zásypmi tryskovou metódou, zvolila sa preto metóda výrezu a úsek sa nanovo vyasfaltoval,“ povedala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Lenže po vyasfaltovaní a otvorení cesty prišla minulotýždňová búrka, pričom obyvatelia Rozkvetu sa nestačili čudovať. Na čerstvo opravenom mieste sa po celej šírke vozovky vytvorila obrovská kaluž. To sa okamžite stalo hitom internetu, keď samotní obyvatelia sa na facebooku zabávali, že majú nové kúpalisko na Rozkvete.

„Kúpalisko zadarmo,“ napísal Michal. „Možno predpokladali, že nezaprší,“ pridala sa na facebooku Ľubka. „A to sme nemali týždeň kde parkovať a veci sme nosili, že sme podliezali pásky. Toto fakt nemuseli robiť,“ okomentoval situáciu Marek.

Požiadali sme preto o vyjadrenie radnicu, ako mohla vzniknúť takáto situácia. Cez hovorkyňu mesta prišla toto vysvetlenie: „Počas realizácie sa našla upchatá vpusť, ktorá bola vyčistená, bolo však upchaté aj odtokové potrubie, ktoré sa vysokotlakovým čističom sprístupnilo v ostatných dňoch. Pri ďalšom daždi by už odvodnenie malo byť v poriadku. Je pritom potrebné povedať, že v čase vzniku fotografií nebola výspravka úseku ešte dokončená a práce tu prebiehali, aj napriek tomu, že úsek cesty nebol uzavretý. V prácach s vysokotlakovým vozidlom bránilo spoločnosti pokračovať práve počasie a odtokové potrubie bolo vyčistené, hneď ako to poveternostné podmienky dovolili. Oprava komunikácie sa vykonávala v rámci údržby miestnych komunikácií, ktorú zabezpečuje spoločnosť Megawaste, nešlo o samostatnú investíciu.“

No nebolo to jediné miesto na Rozkvete, ktoré počas minulotýždňovej búrky vykázalo nedostatky, pričom nie tak dávno bolo rekonštruované. Na Bajzovej ulici pri bytovke 2065 sa opravovalo parkovisko v roku 2015 práve kvôli odvodneniu, no počas búrky sa tam držala voda. Toto je vyjadrenie radnice k danej situácii, ktoré nám poskytla hovorkyňa mesta: „Odvodnilo sa teleso samotného parkoviska, priľahlý terén je však vyšší a voda tu prirodzene neodteká. Projektant navrhol v trávnatom teréne vsakovaciu odparovaciu priekopu, ktorá je za bežných dažďov dostatočná a účinná. Pri prívalových dažďoch sa však prejavila ako neúčinná a nestíha vodu odvádzať. Mesto bude problém riešiť a zabezpečí vhodné riešenie odvodnenia tejto lokality.“

Rekonštrukcie v Považskej Bystrici: Časti Rozkvetu pod vodou
5
Galéria
Zdroj: internet

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Tackajúca sa považskobystrická mládež: Ako je to s pitím alkoholu u tínedžerov?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM