Filip Chudý Futbal

Okresné derby v Brvništi lákalo: Považskú mrzel výsledok trojnásobne, FOTO

Odložené okresné derby sa dohrávalo v Brvništi, kam pricestovala Považská Bystrica. Futbalový sviatok urobil väčšiu radosť domácim.

Ilustračný obrázok k článku Okresné derby v Brvništi lákalo: Považskú mrzel výsledok trojnásobne, FOTO
11
Galéria

V pôvodnom termíne sa okresné piatoligové derby TJ Slovan Brvnište – MŠK Považská Bystrica nehralo pre nespôsobilý terén. Dohrávku naplánovali o 10 dní neskôr, pričom v stredu mali o zvýšenú motiváciu postarané oba kluby. Brvnište sa chcelo odraziť zo spodných priečok tabuľky, Považskobystričania pre zmenu mohli ísť v prípade víťazstva na jej čelo a tiež si zveľadiť dve pozitívne série. Nič z toho sa im ale nepodarilo, keďže prvýkrát v sezóne stratili body po remíze 1:1 (góly: Ľubomír Hároník – Jakub Valient). Hráči MŠK navyše inkasovali len druhý gól v ročníku, prvý tiež v derby v Ladcoch, čím po 546 minútach prišli o peknú sériu bez inkasovaného gólu.

„Veľmi nás teší, že sme prvým mužstvom v sezóne, ktorý Považskej Bystrici zobral body. Súper totiž ukázal, že majú natrénované kombinácie, dynamiku, sú na tom dobre technicky, navyše vydržia hrať celých 90 minút. O to je získaný bod cennejší, navyše myslím spravodlivý,“ povedal kapitán domácich Tomáš Kramarík.

Brvnište tak v priebehu štyroch dní zvládlo oveľa lepšie druhé okresné derby, keď v nedeľu prehralo v Plevníku-Drienovom 1:3. Podľa slov kapitána tímu aj preto, že v domácom prostredí oveľa viac po bodoch túžili a hlavne po nich išli. „Určite nám tento bod pomôže. V sobotu hráme opäť doma, s Podolím budeme chcieť bodovať naplno, aby sme si v tabuľke pomohli ešte viac,“ uviedol Kramarík, pre ktorého to bol špecifický zápas, keďže v Považskej Bystrici dlhé roky hrával. „Na okresné mesto sa chce každý vytiahnuť, preto nám motivácia nechýbala. Derby malo výbornú úroveň, prišlo aj veľa divákov, škoda, že sa to nehralo cez víkend, bolo by ich ešte viac. Aj vďaka nim hráči dostali zo seba všetko. My sme podali zrejme aj najlepší výkon v sezóne. Veď získať bod s popredným mužstvom súťaže je cenné,“ doplnil.

Oveľa menej spokojný bol kapitán hostí Patrik Vícena, ktorý priznal, že to bol ťažký zápas. „Išli sme sem s cieľom vyhrať, aby sme sa dostali na čelo tabuľky, ale nevyšlo to. Ujali sme sa síce vedenia po peknej akcii, ale potom sme urobili hrubú chybu, za ktorú sme zaplatili. Vo zvyšku zápasu sme sa už nedokázali dostať do dobrých šancí. Veľmi málo strieľame, aj si to hovoríme, ale vôbec to potom na trávniku nedodržujeme. Musíme získať hernú pohodu, viac medzi sebou komunikovať. Občas síce už máme toho plné zuby, ale musíme sa zaťať, pracovať na sebe ešte viac, keďže máme nedostatky, aby sme si splnili postupový sen,“ vyjadril sa kapitán MŠK.

Ten tiež pochválil atmosféru v Brvništi, kde podľa neho prišlo naozaj veľa divákov vzhľadom na to, že sa hralo v strede týždňa. „Ale na to sme už v týchto končinách zvyknutí, keďže to tak bývalo aj predtým. Brvnište sa nás naozaj vytiahlo, ich hráči išli na maximum, veď išlo o okresné derby. Možno aj preto sme spravili chybu, ktorá nás stála zápas. No musíme sa z toho poučiť a ísť ďalej, zápasy totiž idú v rýchlom slede,“ dodal považskobystrický obranca.

Veľké okresné derby: Brvnište hostilo Považskú Bystricu
11
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Prvé považské derby po rokoch Bystričania prehrali: Čo musia zlepšiť? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM