Filip Chudý Rôzne

Okolie fontány v Považskej patrilo jarmoku: FOTKY z nevšedného podujatia!

Zrekonštruované považskobystrické centrum privítalo špeciálny jarmok, na ktorom nešlo prioritne o hodovanie, ale nápady na lepšiu budúcnosť!

Ilustračný obrázok k článku Okolie fontány v Považskej patrilo jarmoku: FOTKY z nevšedného podujatia!
27
Galéria
Zdroj: Katarína Ligasová

Na tretí pokus už počasie tohtoročného Ekologického jarmoku v Považskej Bystrici organizátorom prialo, preto už nemuselo prísť k ďalšiemu odloženiu 9. ročníka tohto podujatia, ktorý sa premiérovo uskutočnil v okolí novovybudovanej centrálnej mestskej zóny. Jeho súčasťou bol aj 24. ročník ekologickej súťaže Ekopyramída, ktorej sa tento rok zúčastnilo 14 kolektívov žiakov z 12 základných škôl Považskobystrického okresu. V nej súťažiaci prinášajú nápady, ako pomôcť ekológii.

„Hlavným cieľom bola prezentácia ľubovoľne vybranej témy, ktorú žiaci vypracovali v tomto školskom roku. Porota hodnotila výber témy, záver, obsah a rozsah, precíznosť spracovania a estetiku. Súťažiaci prinášajú na Ekologický jarmok každý rok nové a originálne témy,“ prezradila organizátorka Katarína Ligasová z Oddelenia prírodovedy Centra voľného času Považská Bystrica.

Návštevníci Ekojarmkou mohli v stánkoch škôl obdivovať a nakúpiť si rôzne výrobky, darčeky a ozdoby (mydielka, šperkovnice, dózy, magnety, hračky). Sprievodným programom boli vystúpenia na novom pódiu pri fontáne a zaujímavé aktivity, ktoré čakali na deti v stánku Lesy SR. V kultúrnom programe účinkovali žiaci ZŠ Slovanská, ZŠ Nemocničná, ZŠ Dominika Tatarku Plevník-Drienové, ZŠ Š. Závodníka v Pružine, ZŠ Papradno a CVČ Považská Bystrica. Návštevníci si mohli spríjemniť chvíle pri fontáne sledovaním disco tancov, hula hoopingu, rope skippingu. Svoj žáner si našli aj priaznivci hry na harmoniku a ľudových piesní.

Na podujatí sa prezentoval aj Hasičský a záchranný zbor v Považskej Bystrici a Považská vodárenská spoločnosť. Zaujímavé prezentácie čakali na návštevníkov Ekojarmoku v stánkoch Lesov SR, Slovenskej agentúry životného prostredia, Megawaste Slovakia, OÚ v PB-OsOŽP, Považskej knižnice, CVČ Včielka Púchov a tiež Jaskyniarskeho klubu. Všetko malo nejaký súvis s ekológiou.

Výsledky Ekopyramídy 2017

Ocenenia v kategórii A (prvý stupeň ZŠ):
1. ZŠ Slovenských partizánov Považská Bystrica
2. ZŠ Stred Považská Bystrica
3. SZŠ DSA Rozkvet a ZŠ Nemocničná Považská Bystrica

Ocenenia v kategórii B (druhý stupeň ZŠ):
1. ZŠ SNP Považská Bystrica
2. ZŠ Plevník-Drienové
3. ZŠ Slovanská Považská Bystrica

Centrum Považskej ekologicky ožilo: Ekojarmok priamo pri fontáne!
27
Galéria
Zdroj: Katarína Ligasová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Zápisy: ZOZNAM najžiadanejších považskobystric­kých škôl

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM