Filip Chudý Rôzne

Odvrátená tvár Považskej Bystrice: 3 stavby, ktoré hyzdia centrum mesta! FOTO

Prešli sme celé centrum nášho mesta, v ktorom sme hľadali miesta, ktoré mu uberajú na kráse. Ktoré stavby špatia považskobystrické centrum?

Ilustračný obrázok k článku Odvrátená tvár Považskej Bystrice: 3 stavby, ktoré hyzdia centrum mesta! FOTO
22
Galéria

V jednotlivých mestách patrí medzi najnavštevovanejšie miesta vždy centrum. Práve v ňom sa schádzajú obyvatelia hľadajúci zábavu, resp. tam navštevujú rôzne úrady, ktoré sú v ňom situované. Centrá miest vyhľadávajú aj turisti, preto ide aj o akúsi výkladnú skriňu. Z tohto pohľadu je dôležité, aby centrum mesta pôsobilo vábivo a bolo atraktívne. Ako je to v Považskej Bystrici?

Keďže máme štatút mesta len od roku 1946, netvoria považskobystrické centrum historické budovy a uličky, ako je to v prípade iných slovenských miest, kde sa tie budovali v minulosti. Naše centrum tvoria nákupné centrá, úrady, pešia zóna, parkoviská a oddychové miesta.

Celé centrum Považskej Bystrice sme prešli a hľadali v ňom miesta, ktoré ho hyzdia najviac. Zaujímali nás prioritne stavby, ktoré majú aj poštovú adresu Centrum, čiže doslovne patria do považskobystrického centra.

Súčasným najviac viditeľným strašiakom je budova bývalého generálneho riaditeľstva ZVL vedľa pešej zóny v centre mesta, známa aj ako Diamon. Tú totiž môžete vidieť už z diaľky. Dobrou správou je to, že sa na nej už pracuje. Sekunduje jej budova obchodného domu Banco, ktorá je zo všetkých štyroch strán dokreslená grafitmi a sú na nej aj desiatky plagátov, v drvivej väčšine dávno neaktuálnych. Hlavne v podchode medzi Bancom a obchodným domom Tabat je ich plno. No iba na strane budovy Banca.

Pri Bancu sa nachádza aj ďalšia neatraktívna časť centra Považskej Bystrice, ktorou sú múry a schody kopírujúce komunikáciu medzi Bancom a obchodným domom Prior, priamo oproti hlavnému vchodu do mestského úradu. Na nich sú popadané dlaždice a omietka, pričom sú popísané aj grafitmi. Tie nájdeme aj v iných častiach centra mesta, ale v oveľa menšom množstve, napr. na budove okresného úradu.

Centrum Považskej Bystrice: Tieto miesta ho špatia!
22
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Zmena dopravy v Považskej: Na jednej ulici sa bude parkovať po novom! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM