Filip Chudý Hádzaná

Ocenenie práce v Považskej Bystrici: Naše mesto sa stalo centrom hádzanej, FOTO

Dlhodobo dobrá práca v hádzanárskom MŠK bola ocenená. Čo všetko prinesie nový projekt, ktorý sa bude realizovať aj v našom meste?

Ilustračný obrázok k článku Ocenenie práce v Považskej Bystrici: Naše mesto sa stalo centrom hádzanej, FOTO
7
Galéria

Slovenský zväz hádzanej (SZH) pred rokom na svojej konferencii odsúhlasil novú stratégiu rozvoja tohto športu v našej krajine s tým, že vytvorí osem Regionálnych centier hádzanej (RCH), po štyri chlapčenské a dievčenské. Následne v septembri vyhlásil tender, do ktorého kluby posielali svoje projekty. „Považská Bystrica poslala taký projekt, ktorý patril medzi víťazné, preto sme ju zaradili do RCH,“ prezradil Jaroslav Holeša, prezident SZH.

Úlohou projektu nie je len rozvíjať vlastný klub, ale aj hráčov v iných kluboch, ktoré sú zaradené pod RCH Považská Bystrica, čo sú Kysucké Nové Mesto, Martin (chlapci), či Bytča, Čadca (dievčatá). „Radi by sme boli, aby centrum rozšírilo spoluprácu so školami, aby sme našu metodiku a tréningový proces rozšírili na čo najväčší počet detí,“ prezradil Holeša s tým, že SZH bude platiť všetkých dorasteneckých trénerov na Slovensku a nad rámec toho aj dvoch trénerov v RCH. „Práve oni majú metodicky zavádzať tréningový proces, viesť ho a zavádzať nové trendy. Tiež majú vzdelávať ďalších trénerov a kontrolovať tréningový proces,“ objasnil.

„Odkedy sme sa o projekte dozvedeli, urobili sme všetko preto, aby sme boli vybraní. Dlhodobo kvalitné výsledky našej mládeže nám dávali dobré šance, čo sa aj potvrdilo a sme za RCH u nás vďační. Určite nastane zlepšenie v materiálnom vybavení a personálnom obsadení, čiže o hráčov bude postarané. Zlepší sa aj metodika, silová príprava, rehabilitácia,“ prezradil Peter Valášek, manažér hádzanárov MŠK Považská Bystrica.

Ten ďalej informoval, že úlohou trénerov bude spĺňať metodiku trénovania, vyhľadávať talenty a tie najväčšie dotiahnuť do Považskej Bystrice, kde by mali ďalej rásť v lepších podmienkach. Šéftrénerom považskobystrického RCH bude Ján Beňadik a jeho zástupcom Dušan Porubský. SZH bude čoskoro distribuovať spomínanú metodiku trénovania vypracovanú podľa jednotlivých vekov hráčov a hráčok, na ktorej sa podieľali aj zahraniční odborníci, pričom má ísť o mix slovenských a zahraničných vecí, aby nám svet neušiel.

Zmluvu o realizácii RCH Považská Bystrica podpísali v piatok 23. júna za SZH jeho prezident Jaroslav Holeša, za MŠK Považská Bystrica riaditeľ Ľubomír Kubovič a za mesto primátor Karol Janas. „Je to ocenenie práce ľudí, ktorí robia v považskobys­trickej hádzanej. Tento projekt vítame, keďže ide hlavne o rozvoj mládeže,“ vyjadril sa Janas s tým, že nepríde k väčším zásahom do rozpočtu mesta, možno len príde k nižších nákladom na mládež, čo môžu využiť napr. na to, aby sa v našom meste hrávali európske poháre.

Považská Bystrica sa stala centrom hádzanej: Slávnostný podpis zmluvy
7
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Traja Považskobystričania v elitnej desiatke: Chudoba dokonca úplne najlepší!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM