Filip Chudý Rôzne

Obloha nad Považskou sa zažiarila: Čarovné FOTO plné lásky

Valentínska nočná obloha sa tretí rok za sebou v Považskej Bystrici rozsvietila. Postarala sa o to myšlienka našich študentov. Čo všetko pripravili?

Ilustračný obrázok k článku Obloha nad Považskou sa zažiarila: Čarovné FOTO plné lásky
Zdroj: TASR

V Považskej Bystrici sa na Valentína konal už tretí ročník hromadného vypúšťania lampiónov šťastia. O túto akciu sa opäť postaral Študentský parlament Mesta Považská Bystrica (ŠPMPB) v spolupráci s rôznymi mestskými organizáciami. Aj tohtoročné podujatie sa uskutočnilo pred kinom Mier a v utorok krátko po 17:00 odštartovalo kultúrnym programom.

Ako nám prezradila predsedníčka považskobystrického študentského parlamentu Simona Konrádová, myšlienka na podujatie s názvom Valentínske vypúšťanie lampiónov šťastia sa zrodila v minulosti na jednom zo zasadnutí parlamentu, na ktorom s tým prišiel jeden z členov a táto myšlienka sa ujala. „Po prvých dvoch ročníkoch možno povedať, že ide o úspešnú akciu. Mali sme na ňu vždy dobré ohlasy. Aj keď je v tomto čase ešte zima, ľudia si prídu vypustiť svoje lampióny šťastia, ide totiž o pekný symbol na Valentína,“ uviedla Konrádová, aktuálne aj maturantka zo 4.B na obchodnej akadémii.

„Aj tento rok bola táto akcia vydarená, len s tým rozdielom, že teraz prišlo menej ľudí. To bolo spôsobené tým, že tento rok sme nevyvesovali plagáty po meste. V minulých dvoch rokoch sme predali vždy približne 200 lampiónov, teraz takých 50,“ prezradila predsedníčka ŠPMPB.

Cena jedného bola dve eurá, pričom organizátori už pred akciou uviedli, že popadané lampióny budú na ďalší deň z mesta vyzbierané. Na akciu pre istotu dozerali aj hasiči a ďalšie zložky. Novinkou oproti minulým rokom bol vzhľadom na chladné počasie zabezpečený predaj čaju, no termín podujatia zostal nezmenený, keďže ŠPMPB ho chce organizovať na Valentína, pričom rolu nehrá, na aký deň v týždni tento dátum padne. „Dúfame, že to zaľúbencom prinesie šťastie a zároveň si pri vypúšťaní lampiónov niečo navzájom zaprajú. Aj ja si plánujem s priateľom vypustiť náš lampión šťastia, ale až keď mi skončia povinnosti,“ doplnila Simona Konrádová.

Tá je podľa vlastných slov rada, že v Považskej Bystrici funguje takýto parlament, kde sa schádzajú mladí ľudia, ktorí sú ochotní organizovať akcie nielen pre mladých, ale aj starších. Tými najbližšími v tomto roku budú Deň učiteľov a Považskobystrický študentský majáles.

Akcia v Považskej Bystrici: Valentínske vypúšťanie lampiónov šťastia
7
Galéria
Zdroj: Študentský parlament PB

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

VIDEO a FOTO: Považskobystrickí študenti sa zabávali na netradičnej exhibícii

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM