Filip Chudý Rôzne

O niečo neskôr, ale predsa: Na Rozkvete radosť z nových chodníkov a cesty, FOTO

Na najväčšom považskobystrickom sídlisku sa v predvianočnom čase môžeme pohybovať po nových komunikáciách. Na koľko vyšli?

Ilustračný obrázok k článku O niečo neskôr, ale predsa: Na Rozkvete radosť z nových chodníkov a cesty, FOTO
25
Galéria

Mesto v prvej polovici novembra prikročilo k dvom investíciám na sídlisku Rozkvet. Prvou bola kompletná rekonštrukcia bývalého požiarneho chodníka pri bytových domoch 2007 až 2012, druhou rekonštrukčné práce v blízkosti bytových domov 2001 a 2002. A hoci mesto na svojej facebookovej stránke pri začiatku rekonštrukcie požiarneho chodníka (7. novembra) informovalo, že práce by mali trvať dva až tri týždne, podľa miestnych obyvateľov sa na oboch miestach položil nový asfalt minulý týždeň.

Ako konštatovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková, pôvodne požiarny chodník ponad bytové domy 2007 – 2012 už dávno nie je na Rozkvete určený len chodcom a hasičom. „Z dôvodu neustáleho zvyšovania počtu automobilov na sídlisku ho bolo potrebné prekvalifikovať,“ doplnila mestská hovorkyňa.

Podľa mestského poslanca za Rozkvet Františka Matušíka, keďže občania požadovali viac parkovacích miest, bola zmena chodníka na cestu nevyhnutná, pričom parkovanie je tu odvtedy jednostranné. „V minulosti tu bola urobená oprava plynu, elektrorozvodov či vody, polátaná a zničená cesta si zaslúžila aj povrchovú úpravu. Som rád, že v rámci rekonštrukcie došlo aj k výmene odvodnenia, ktoré často občanom tohto bloku spôsobovalo problémy,“ uviedol Matušík s tým, že svahy sú na tomto mieste prudké, erózia a silné dažde upchávali rigoly a voda stekala rovno do pivníc bytových domov.

„Starý rozpadnutý asfalt pred bytovými domami dalo mesto kompletne sfrézovať a urobilo sa nové odvodnenie. V pláne bolo aj to, že kde by bola možnosť, pribudlo by okrem pozdĺžneho aj šikmé parkovanie,“ povedala Iveta Kováčiková.

Na Rozkvete prebehli rekonštrukčné práce aj v blízkosti bytových domov 2001 a 2002. „Rozhodli sme sa urobiť nový asfaltový povrch nielen na chodníku pod týmito bytovými domami, ale aj nad nimi. Každý je v dĺžke približne 170 metrov,“ priblížil ďalšiu rekonštrukciu primátor Karol Janas. Podľa mestskej hovorkyne sú celkové náklady na obe investície 116 000 eur.

Nové komunikácie na Rozkvete: Pri bytovkách 2001-2002, 2007-2012
25
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Centrum Považskej sa opäť skrášlilo: Malebný prírastok pre všetkých, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM