Filip Chudý Hádzaná

O čo Považská dlho bojovala, to rýchlo stratila: Teraz sa ukáže sila tímu! FOTO

Celú sezónu Považskobystričania tvrdo bojovali o výhodu domáceho prostredia v play-off, lenže o ňu za pár minút hneď prišli. Ako zareagujú?

Ilustračný obrázok k článku O čo Považská dlho bojovala, to rýchlo stratila: Teraz sa ukáže sila tímu! FOTO
17
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

V prvom semifinálovom zápase play-off hádzanári MŠK Považská Bystrica podľahli doma HK Agro Topoľčany 21:29 a v sérii na tri víťazstvá prehrávajú 0:1. V prvom polčase pritom nič nenasvedčovalo tomu, že to takto dopadne, keď sme boli stále o krok vpred. A to pritom mal súper hlavne v úvodnej desaťminútovke prakticky permanentnú presilovku a z každého druhého útoku výhodu sedemmetrového hodu. No nič mu to nebolo platné, pretože v 24. minúte sme viedli 11:7, lenže tam niekde začala ďalšia pomoc pre hostí, ktorú už Topoľčany využili. Smutné je na tom to, že pomocnú roku im podali hráči MŠK.

Od spomínaného stavu sme v nasledujúcej 15-minútovke (čiže štvrtine zápasu), dali len chudobné dva góly. V útoku sme sa nielen vtedy, ale vlastne až do konca neskutočne trápili na postavenú obranu. Hra v útoku bola statická, bez nápadu a zmyselných kombinácií. Prvá a druhá vlna protiútoku nám citeľne chýbali. Navyše nám prestala fungovať spolupráca s pivotom. Skúsené spojky s výnimkou Pupíka do jednej vybuchli, krídla sklamali, pivoti sa len prizerali a brankári na všetko nestačili, hoci jeden-dva zákroky v zlomových okamihoch tiež od nich chýbali. Zápas nevyšiel ani lavičke, na ktorej vzhľadom na priebeh zbytočne dlho sedeli viacerí hráči. Zmena obrany prišla neskoro. Naopak, až príliš skoro prišla hra bez brankára, čo súper využil na ľahký gól na 17:20 12 minút pred koncom, pričom následne začal v našej hre chaos a stav 18:26 bol realitou za pár minút.

„Tiaž domáceho prostredia za nepriaznivého stavu v dôležitom zápase sa prejavila. Niektorí hráči to uponáhľali v útoku a nespravili to takticky, ale to je prirodzené. Každý z nich chcel vyhrať, lenže teraz sa nám nedarilo. Ale ideme ďalej,“ opísal tieto okamihy tréner MŠK Václav Straka.

Podľa jeho slov nám v úvode duelu výhoda domáceho prostredia zväzovala ruky. „No potom sme sa rozohrali, získali vedenie 11:7, hoci sme hrali často v oslabení. Prvý polčas bol v poriadku, teda až na záver, keď naše dva nepripravené útoky súper využil na dotiahnutie (11:9). Po zmene strán sme sa trápili v útoku, nemali sme pripravené strelecké pozície, nezvládli sme prvky v obrane, na ktoré sme sa pripravovali. Súper sa dostal do vedenia, preto sme museli začať riskovať, ale náskok sa bohužiaľ zvyšoval,“ doplnil.

Náš tréner sa nechcel veľmi vyjadrovať k rozhodcom, len sa mu nepáčil meniaci sa trend počas zápasu. „Trápili sme sa v útoku, tam bol náš kameň úrazu. Navyše sme nevyužili náš prechod do útoku. Semifinále je proste takto rozohrané, pričom som si istý, že nenájdem nikoho, kto si myslí, že je koniec. Ako vyhrali Topoľčany u nás, my pôjdeme vyhrať k nim,“ dodal Straka.

Hosťujúci tréner Pavel Farář bol rád, že sa poučili z predchádzajúcich duelov v považskobys­trickej hale. „Vedeli sme, že to bude vyrovnané a rozhodnú maličkosti, čo sa potvrdilo. V prvom polčase sme nevyužili nejaké šance, čo domáci hneď využili a získali štvorgólový náskok, no na prelome polčasov sme sa dostali do hry, získali vedenie a v zlomových momentoch sme dali góly z protiútokov. Dôležité fázy sme zvládli lepšie, pričom sme mali aj šťastie, keďže sa nám lopty odrážali do rúk, z toho boli tie protiútoky, čo domácich položilo,“ zhodnotil duel tréner Agra.

Ten sa ale ešte nevidí ako víťaz tohto semifinále, hoci sú Topoľčany vo výhode. „Toto je play-off, hrá sa na tri víťazné. Aký tlak mala na sebe Považská Bystrica, taký bude teraz na nás. Ešte je ďaleko do konca, vyhrať dva zápasy bude veľmi ťažké. Ja nečakám nič ľahké, táto séria bude mimoriadne vyrovnaná, pričom rozhodnú maličkosti. Kto z nej postúpi, to si netrúfam tipovať, len dúfam, že to budeme my,“ dodal.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Semifinále play-off: Prvý zápas Považská Bystrica - Topoľčany na FOTO
17
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM