Filip Chudý Kultúra

Nový týždeň s rôznorodým programom: Aké akcie sú pripravené v Považskej a okolí?

Začal sa nový pracovný týždeň, ktorý spríjemní aj bohatý program v našom meste a okolí. Ktoré podujatia môžete navštíviť?

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň s rôznorodým programom: Aké akcie sú pripravené v Považskej a okolí?
Zdroj: TASR

Baba z ľadu

6. marca o 18:30, kino Mier

Po stretnutí s otužilcom Broňom začína ovdovelá Hana pozvoľna meniť svoj stereotypný život, ktorý sa doteraz krútil výhradne okolo jej synov, neviest a vnúčat. Príbeh odkrývajúci neľahké vzťahy medzi tromi generáciami prináša nádej, že život môžete vziať do vlastných rúk v akomkoľvek veku. Nový film so Zuzanou Kronerovou.

Vansovej Lomnička 2017

10. marca o 12:00, Považské osvetové stredisko

Okresná organizácia Únie žien Slovenska, Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici pozývajú recitátorky – milovníčky prednesu poézie a prózy na regionálne kolo 50. ročníka Vansovej Lomničky. Súťaž sa uskutoční dňa 10.marca 2017 v klubovni Považského osvetového strediska v Považskej Bystrici.

Logan: Wolverine

10. marca o 18:30, kino Mier

Wolverine sa vracia. Tentokrát však nie v dokonalej kondícii. Jeho schopnosť uzdravovania pomaly vyprcháva a elánom tiež neprekypuje. Naviac je na všetko skoro sám. Z X-Menov prežíva ešte Charles Xavier, známy tiež ako Profesor X, ktorý je ale vážne chorý. Americký fantazijný film.

Menďov memoriál

11. marca o 10:00, Považská Teplá

Už jeho 30. ročník štartuje v Považskej Teplej od reštaurácie pri chatovej osade. Menďov memoriál je vytrvalostno-orientačný pretek, založený na počesť horolezca Vladimíra Špindora. Memoriál je tiež skúškou vytrvalosti, odolnosti a sebazaprenia, hlavne je však o pozitívnom myslení. Memoriál ponúka možnosť spoznať prekrásne okolie Manínskej úžiny, ktoré nie je bežne dostupné turistickými chodníkmi. Ide o celodenné podujatie s bohatým programom.

Expedičná kamera Považská Bystrica 2017

11. marca o 16:00, kino Mier

Filmový festival Expedičná kamera je opäť po roku späť a predstavuje tie najlepšie dobrodružné filmy z hôr, divokej prírody a extrémnych zážitkov. Pripravte sa na poriadnu dávku objavovania, napätia a chleba s masťou a cibuľou!

Jaričku vám nesieme

12. marca o 15:00, kino Mier

Jarný program Mestského folklórneho štúdia a jeho hostí, v ktorom účinkujú DFS Mladosť a jeho ľudová hudba, prípravky MFŠ, MŠ Železničná. Námet, scenár, réžia: Janka a Milan Jankoviechovci. Hudobná úprava: Alena Čičková, Dobroslav Kortman. Ideálny tip na nedeľné popoludnie s deťmi.

Kong: Ostrov lebiek

12. marca o 18:30, kino Mier

Producenti úspešnej Godzilly sa pustili do ďalšieho filmového dobrodružstva gorilieho monštra, ktoré tentoraz vládne malému ostrovu „lebiek“ v juhovýchodnej Ázii. Píše sa rok 1973 a do konca vietnamskej vojny je ešte ďaleko. Rôznorodá skupina vojakov, vedcov, dobrodruhov a… Americká fantazijná dráma.

Po(d)hľady

MG art galéria

Výstava výtvarných prác Zuzany Vaverčákovej potrvá v priestoroch galérie na Ulici M.R. Štefánika do 10. marca, čiže máte posledné dni na to, aby ste si ju mohli pozrieť.

Hračky v minulosti

Vlastivedné múzeum

Táto výstava je sprístupnená pre verejnosť vo výstavnej miestnosti múzea (budova Strednej priemyselnej školy) do začiatku júna. Výstava prezentuje viaceré druhy hračiek – od tradičných ľudových po tzv. socialistické. Skvostom výstavy je skriňové bábkové divadlo s 22 bábkami a inventárom zo začiatku 20. storočia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Prelom mesiacov v Považskej Bystrici a okolí: 5 správ, ktoré najviac zaujali

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM