Filip Chudý Kultúra

Nový týždeň s bohatým programom: 10 zaujímavých akcií v Považskej

Začal sa ďalší pracovný týždeň, pričom ho spríjemní aj bohatý program v našom meste. Aké akcie môžete navštíviť?

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň s bohatým programom: 10 zaujímavých akcií v Považskej
Foto: Rastislav Búgel

Tatry, nový príbeh

7. novembra o 18:30, kino Mier

Tento dokumentárny film divákov prevedie jedným rokom vo Vysokých Tatrách. V zime sa začnú sledovať osudy troch hlavných postáv a v ďalšej zime sa s nimi aj rozlúčime. Každý z nich vníma hory a ich genius loci rozdielne, ich tri príbehy ale dokopy tvoria kompaktný filmový celok.

Koncert FZ Melody

10. novembra o 16:00, kino Mier

Koncert hudobnej skupiny FZ Melody ozdobia aj pozvaní hostia, ktorými sú Marta Križanová, Silvia a Peter Klimentovci a tiež Ľudovít Kašuba. Moderovať toto podujatie bude Pavol Hrobárik.

Tanečné workshopy pre mladých

10. novembra o 18:00, Havana music club

Vo štvrtok bude v budove Agrosany od parkoviska tanečný večer. Môžete si prísť zatancovať pod dohľadom inštruktorov. Program tanečných workshopov: 18:00–19:00 tango, 19:00–20:00 salsa, 20:00–21:00 bachata, 21:00–22:00 tančiareň.

Zuzana Krutá – Príšerné príšernosti

11. novembra o 17:00, MG art galéria

Vernisáž výstavy sa uskutoční v piatok, pričom následne výstava malieb tejto autorky potrvá v priestoroch galérie na Ulici M.R. Štefánika až do 7. decembra a je spojená s predajom diel.

Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu

11. novembra o 18:30, kino Mier

Keď prišiel rozkaz k ústupu, jeden muž neuposlúchol. Film oscarového režiséra Mela Gibsona, inšpirovaný skutočným príbehom muža, ktorý sa počas vojny stal hrdinom bez jediného výstrelu.

Zilionári

12. novembra o 18:30, kino Mier

Čo by ste urobili so 17 miliónmi dolárov? Skvelá komédia natočená podľa skutočných udalostí o jednej z najväčších bankových lúpeží v histórii USA. V hlavných úlohách známi komediálni herci Zach Galifianakis a Owen Wilson.

Princezná a drak

13. novembra o 16:00, kino Mier

Rozprávka o rozmaznanej a často neposlušnej princeznej, ktorá sa nevie ani sama najesť. Avšak za svoju rozmaznanosť a nesamostatnosť nemôže ona, ale prílišná starostlivosť. Účinkujú herci Divadla Tamariki z Banskej Bystrice.

Kiki: Poďme na to!

13. novembra o 18:30, kino Mier

Láska, vášeň, fantázia, humor a sex, o tom všetkom je táto španielska komédia. Počas horúceho madridského leta sa odvíja päť príbehov lásky, partnerských vzťahov a ich vtipných sexuálnych úchyliek.

Petzvalov mapový okruh fotoklubov

Kino Mier

Výstava fotografií z XXII. ročníka celoslovenskej súťaže Petzvalov mapový okruh fotoklubov potrvá do 30. novembra. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Zázračné skrinky

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ predĺžili až do decembra výstavu ilustrujúca vývoj elektrotechnického priemyslu so zameraním na rozhlasové a televízne prijímače od 50. rokov minulého storočia po súčasnosť. Výstava je doplnená videoprojekciou a dobovými zvukovými nosičmi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

5 najpútavejších správ týždňa: Čo najviac oslovilo Považskobystri­čanov?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM