Filip Chudý Rôzne

Nový rebríček slovenských škôl: Ktoré považskobystrické patria medzi najlepšie?

Najnovšie rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku sú vonku. Medzi najlepšími nájdeme aj zástupcov z Považskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Nový rebríček slovenských škôl: Ktoré považskobystrické patria medzi najlepšie?
Zdroj: TASR

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil vylepšené rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. V rámci aktualizácie boli doplnené aktuálne údaje o výsledkoch žiakov v celoštátnych testovaniach piatakov a deviatakov na ZŠ a výsledky absolventov SŠ v externej časti maturitných skúšok.

Vo vynovených rebríčkoch sa najlepšie na Slovensku umiestnila Základná škola na Krosnianskej ul. v Košiciach v kategórii základných škôl, medzi strednými odbornými školami obsadila prvú priečku Obchodná akadémia v Trnave na Kukučínovej 2 a medzi gymnáziami najviac bodovala Škola pre mimoriadne nadané deti – Gymnázium na Teplickej v Bratislave.

Dvojnásobné zastúpenie v TOP 10 na Slovensku má aj Považská Bystrica. Tretie miesto medzi základnými školami patrí ZŠ Slovenských partizánov, ktorá je zároveň najlepšia v našom kraji. Obchodná akadémia v Považskej Bystrici obsadila medzi strednými odbornými školami na Slovensku deviatu priečku, v kraji je tretia.

Ďalšie považskobystrické školy bodovali v rámci Trenčianskeho kraja. Medzi základnými školami je ZŠ Slovanská 6., ZŠ Školská 14. a ZŠ Stred 29. Medzi strednými odbornými školami je Stredná zdravotnícka škola 7., Stredná priemyselná škola 14. a SOŠ strojnícka 16. Medzi gymnáziami je to považskobystrické siedme najlepšie v našom kraji.

Ako v súvislosti s výsledkami zdôrazňuje INEKO, hodnotenie výsledkov žiakov nezohľadňuje rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces (napríklad rozdiely v sociálnom zázemí) a nemeria ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom, a preto komplexne nevypovedá o kvalite školy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Nový školský rok prichádza: Akými obnovami prešli školy v Považskej? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM