Filip Chudý Rôzne

Nové parkovacie plochy v Považskej: Zoznam miest, kde pribudli, FOTO

V našom meste pribudli nové miesta na parkovanie. V ktorých považskobystrických mestských častiach sa vybudovali?

Ilustračný obrázok k článku Nové parkovacie plochy v Považskej: Zoznam miest, kde pribudli, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

V minulých týždňoch sa v troch považskobystrických mestských častiach realizovali práce spojené s parkovacími plochami. V Strojárenskej štvrti sa týkali Ulice Ivana Krasku, konkrétne na začiatku parku, v blízkosti bytového domu 342, kde sa budovalo nové parkovisko so zatrávňovačmi v zeleni. „Tá už bola znehodnotená, nakoľko na nej občania dlhodobo parkovali svoje vozidlá. Celkovo pribudlo približne 40 parkovacích miest, ktoré sú kolmé aj pozdĺžne,“ povedala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Mestský poslanec za Strojárenskú štvrť Ľubomír Kubovič považuje za problematické miesta na parkovanie prakticky všetky, keďže v minulosti, keď sa realizovala stavba komunikácií, tie neboli robené na kapacitu takej dopravy ako je dnes. „Osobne ale vysoko pozitívne hodnotím vybudovanie parkovania v tejto lokalite Strojárenskej štvrte. Bude to v prospech motoristov aj ľudí, ktorí si môžu užívať zeleň v parku,“ vyjadril sa Kubovič. Na parkovacích plochách sa pracovalo aj na Lánoch, ale nie na všetkých požadovaných miestach.

„Na Lánskej máme veľa požiadaviek od obyvateľov aj výboru mestskej časti, sme tu však dosť limitovaní tým, že práve v budúcom roku tu spoločnosť Teplo GGE plánuje modernizáciu horúcovodných rozvodov. Takže musíme s nimi veľmi úzko komunikovať, aby sme vedeli, kde môžeme rekonštruovať asfaltové plochy. Bolo by veľmi neefektívne, keby sme tieto práce urobili a budúci rok by spoločnosť opravené plochy rozkopala,“ konštatoval primátor Karol Janas.

Rekonštrukčné práce prebiehali na parkovacej ploche pri bytovke v blízkosti hypermarketu Terno, kde sa parkovisko rozšírilo približne o jeden meter, a tiež v blízkosti Unimatu, kde sa plocha rozšírila približne o jeden meter, aby sa zlepšil prejazd komunikácie. Zároveň sa zrekonštruovala aj priľahlá komunikácia. Podobné rozširovanie prebehlo aj v blízkosti OSBD v rámci mestskej časti SNP, Zakvášov, Hliny.

Tiež v nej bola dokončená úprava spevnenej plochy na sídlisku Zakvášov, v blízkosti trafostanice. Autá tam stáli na tráve, zásahom sa vytvorili podmienky pre pozdĺžne státie pri chodníku. „Treťou lokalitou je rozšírenie parkoviska pri škôlke A. Grznára, kde sa ľudia oprávnene dožadovali zvýšeného množstva parkovacích miest,“ doplnil Igor Steiner, poslanec za SNP, Zakvášov, Hliny. Ide o rozšírenie parkoviska o osem šikmých parkovacích miest.

Parkovanie v Považskej Bystrici: Pribudli tieto nové miesta
5
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

V Považskej pribudnú nové parkovacie miesta: Týka sa to týchto sídlisk! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM