Filip Chudý Rôzne

Nové oddelenie v považskobystrickej nemocnici: Prvé FOTO a VIDEO!

Nemocnica v Považskej Bystrici sa môže pochváliť úplne novým oddelením, ktoré má tiež vybavenie, aké v nej doteraz nemali. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Nové oddelenie v považskobystrickej nemocnici: Prvé FOTO a VIDEO!
27
Galéria
Zdroj: TASR

Koncom septembra minulého roka Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) v Nemocnici s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici spustil prestavbu bývalého kožného oddelenia, v rámci ktorej v uplynulých mesiacoch v nemocnici vznikalo nové geriatrické oddelenie. To bude využívané pacientmi nad 65 rokov. „Stavebná časť prác na novom geriatrickom oddelení bola včas odovzdaná 15. decembra 2017, pričom následne sa začalo so zariaďovaním interiérov potrebným vybavením. Slávnostné odovzdanie geriatrického oddelenia v NsP Považská Bystrica prebehlo v piatok 26. januára 2018,“ prezradila hovorkyňa TSK Veronika Rezáková.

Ako ďalej uviedla, počas rekonštrukcie sa osadili nové priečky, okná a dvere, zrealizovala sa nová elektroinštalácia, ústredné kúrenie, vybudovali sa na komplet sociálne zariadenia vrátane položenia zdravotechnických rozvodov, montáže obkladov a dlažieb, namontovania zariaďovacích predmetov. Priestory sa nanovo omietli, vymaľovali, urobili sa nátery, položili sa nášlapné vrstvy jednotlivých podláh (dlažba, epoxid, povlaková podlaha), zrealizovala sa PC sieť ako aj dorozumievacie zariadenie pacient – sestra. Navyše bol odstránený nefunkčný balkón.

„Zo štandardných lôžok je toto určite najlepšie vybavené oddelenie v našej nemocnici. Ak sa nám podarí doplniť personálne obsadenie podľa našich predstáv a zazmluvnia nás aj poisťovne, potom v marci alebo apríli môžeme toto oddelenie reálne otvoriť. S jeho naplnením by nemal byť problém, keďže vieme, aký je veľký tlak na lôžka na našom internom oddelení,“ povedal riaditeľ považskobystrickej nemocnice Igor Steiner.

Podľa jeho slov majú lekára špecialistu geriatra, ktorý bude robiť primára oddelenia, majú aj mladších kolegov, ktorí tam môžu pracovať, no personál nemajú ešte v stopercentnom stave. Chýbajú nejaké sestry a nižší zdravotný personál. Situáciu chcú vyriešiť dovtedy, pokým sa oddelenie reálne otvorí.

To má 25 lôžok, z nich 24 je štandardných a jedno nadštandardné. „Je tu vyšetrovňa, pracovne pre primára, lekárov, sesterské izby, priestory pre obslužný personál a sedem izieb plus tá nadštandardná. Nové je to, že všetky postele sú plne polohovateľné, antidekubitárne, čo pomáha personálu v práci a zvyšuje komfort pacientom. Novinkou je tiež náramkový komunikačný systém medzi sestrou a pacientom. Ten sa bude môcť dohodnúť so sestrou z ktoréhokoľvek miesta. Niečo podobné sme v našej nemocnici doteraz nemali,“ uviedol Steiner s tým, že nemocnica má teraz už 14 lôžkových oddelení a 507 lôžok.

Nové geriatrické oddelenie v považskobystrickej nemocnici: Slávnostné otvorenie
1
Galéria

Nové priestory geriatrického oddelenia sú vybavené polohovateľnými posteľami, nástennými rampami, transportnými vozíkmi, ako aj prístrojovou technikou (EKG prístroj, monitor vitálnych funkcií, defibrilátor, vyplachovač podložných mís, dezinfektor). Vybudovanie novej geriatrie vrátane jej prvotného vybavenia vyšlo župnú pokladnicu na 441 833,07 eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Nemocnica v Považskej s novým oddelením: Pozrite si, ako to v ňom vyzerá
27
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM