Filip Chudý Rôzne

Nové ihrisko v našom meste: Ktoré časti Považskej sa môžu tešiť najbližšie? FOTO

V známej považskobystrickej mestskej časti slávnostne otvorili nové multifunkčné ihrisko. Kde majú v najbližšej dobe vyrásť ďalšie?

Ilustračný obrázok k článku Nové ihrisko v našom meste: Ktoré časti Považskej sa môžu tešiť najbližšie? FOTO
13
Galéria

V mestskej časti Podvažie v posledný marcový pondelok slávnostne otvorili nové multifunkčné ihrisko. To verejnosť ale využívala už od konca minulého roka, keďže podľa slov predsedu VMČ Podvažie Ladislava Holáka im niečo také veľmi chýbalo. V zime si na ňom dokonca obyvatelia sami odhadzovali sneh, len aby mohli športovať. Ihrisko je určené hlavne na klasické loptové hry, keď vo výbave majú aj rôzne druhy sietí. Dá sa na ňom hrať futbal, nohejbal, volejbal, tenis a pod. Basketbalové koše ešte dobudujú.

„Dlhé roky sa v Podvaží nič takéto nerobilo, preto sme veľmi radi, že mesto si vybralo práve našu mestskú časť na realizáciu. Ihrisko je veľmi využívané všetkými vekovými kategóriami a prakticky každé poobedie na ňom niekto je. Dovolím si povedať, že je oveľa viac využívané, ako tie priamo v meste,“ povedal Holák.

Ako ďalej vysvetlil, rozmery samotného ihriska sú oproti iným kratšie preto, lebo mesto tu nemalo vhodné pozemky, pričom majetkové vyrovnanie s množstvom súkromných majiteľov by trvalo dlhé roky. „Preto sme radšej prijali menšie ihrisko, ale hneď. Pôvodné detské ihrisko, ktoré tu bolo, sme presunuli o pár metrov ďalej a je vedľa nového multifunkčného ihriska,“ doplnil Holák s tým, že plánujú aj umelé osvetlenie. Ihrisko býva pre záujemcov voľne otvorené, ale chcú od ľudí na oplátku, aby na ňom udržiavali poriadok.

Primátor mesta Karol Janas na otvorení uviedol, že takéto multifunkčné ihriská pribudli už v Považskej Teplej, Jelšovom a aj na V. ZŠ. „Náš zámer je taký, že v každej mestskej časti, kde nemali multifunkčné ihrisko, ho chceme vybudovať. A hoci v Podvaží nie je škola, je tu dostatok detí, ktoré chcú športovať. Najbližšie plánujeme vybudovať takéto ihrisko v školskom areáli v Považskom Podhradí, nasledovať potom bude Praznov,“ dodal Janas s tým, že ihrisko v Podvaží po vysúťažení stálo 33-tisíc eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

V Podvaží sa tešia z nového ihriska: Pozrite, ako vyzerá
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM