Kultúra

Nová mestská dominanta na letné mesiace: V Považskej Bystrici rastie hudobné pódium

Ak idete od Námestia Andreja Hlinku popri Domanižanke do centra mesta, určite vám neušlo, že sa tam stavia niečo väčšie. My sme zistili, čo to bude a hlavne na čo bude obyvateľom nášho mesta slúžiť.

Ilustračný obrázok k článku Nová mestská dominanta na letné mesiace: V Považskej Bystrici rastie hudobné pódium
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa pôvodných návrhov malo nové mestské pódium vyrásť v druhej časti fontány, lenže tá sa mení, ako sme už informovali, na oddychovú zónu. No mesto sa nového pódia čoskoro aj tak dočká.

Pódium už rastie

Neďaleko fontány už totiž rastie okrúhle betónové pódium. „Došlo na ňom k betonárskym prácam, zrekonštruovala sa stávajúca plocha, osadili sa tu betónové pätky a kovová konštrukcia, ktorá bude plniť funkciu altánku. V súčasnosti sa tu pracuje na odvodnení pavilónu. V blízkej dobe sa tu zrealizuje taktiež podlaha z drevoplastu a do konca apríla by mali byť hotové aj povrchové úpravy na vertikálnych plochách (stenách), ktoré budú potiahnuté kamienkovým kobercom,“ informovala o priebehu prác hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Slúžiť bude kultúre

Ako sme zistili, pribudne aj osvetlenie pódia, čiže hlavne v letných mesiacoch by malo slúžiť rôznym koncertom a predstaveniam aj vo večerných hodinách, čo ocenia hlavne obyvatelia mesta túžiaci po letnom kultúrnom vyžití. Jeho kultúrne využitie potvrdila aj hovorkyňa mesta: „Pódium so stálym zastrešením bude slúžiť ako hudobný pavilón na príležitostné kultúrne podujatia.“

Spokojnosť obyvateľov

Oslovili sme aj občanov nášho mesta, ktorí práve okolo rozostavaného pódia prechádzali, akí naň majú názor. „Myslím si, že mohlo byť trochu ďalej od chodníka, ale inak nič nemám proti tomu, aby tu bolo takého pódium,“ povedal Martin (34). „Je super, že niečo také tu budeme mať, rada prídem na nejaký koncert, ale tiež musí byť kvalitný,“ dodala Eva (18). „Takéto hudobné pódium len vítam, veď ho majú už v každom normálnom meste, čiže bolo na čase,“ povedal Ján (25).

Môže vás zaujímať:

Dobrá správa z centra mesta: Veľká fontána by sa mala spustiť po 20 rokoch

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM