Filip Chudý Rôzne

Nevšedný stánok na Považskobystrickom jarmoku: Cenu si určili zákazníci, FOTO

Jarmok v Považskej Bystrici ponúkol aj jeden zaujímavý stánok, ktorý sa tešil popularite. Nešlo v ňom pritom o zisk, ale hlavne o dobrú vec.

Ilustračný obrázok k článku Nevšedný stánok na Považskobystrickom jarmoku: Cenu si určili zákazníci, FOTO
10
Galéria
Zdroj: Ivan Sikorai

Na Považskobystrickom jarmoku pred kinom Mier bol druhýkrát stánok, ktorý sa odlišoval od ostatných. Išlo o Dobročinný bazár, v ktorom ste si mohli určiť cenu za hocaký ponúkaný produkt sami, navyše ste tým pomohli dobrej veci. Opäť za tým stáli Eva Čičkánová a Zuzana Tamašiová, ktorým vo veľkom s organizáciou pomáhali ich priateľky. Výťažok z predaja bol tentoraz určený pre Detský charitný domov na SNP, konkrétne na vzdelávacie aktivity pre deti. Pred rokom išlo 958 vyzbieraných eur na podporu psychiatrického stacionára v považskobys­trickej nemocnici.

„Tento rok sa vyzbieralo 1062 eur, čo bolo približne o stovku viac ako pred rokom. Celkový počet predaných predmetov objemovo predstavuje jeden a pol auta. Zostalo nám približne 12 banánových škatúľ vecí,“ povedala Eva Čičkánová, ktorá si pochvaľovala pomoc kamarátok, bez ktorých by niečo také ťažko zorganizovali.

Medzi predávanými predmetmi boli hlavne veci ako riad do domácnosti, dekoračné predmety, drobná elektronika a pod. „Zbierali sme to počas celého roka. Dávali sme výzvy cez sociálne siete v obdobiach, keď ľudia zvyknú upravovať, čiže počas sviatkov. Veci nám darovalo množstvo osôb, aj takých, čo nepoznám,“ prezradila organizátorka s tým, že pred rokom mali veci hlavne od známych. Aj vďaka tomu mal Dobročinný bazár tento rok bohatšiu ponuku.

Pri stánku sa vystriedalo počas celého jarmoku množstvo ľudí, pričom prakticky každú chvíľu sa pri ňom niekto zastavil. „Počasie nebolo dokonalé, aj mi ráno napadlo, že čo tam budeme robiť s tým množstvom vecí, ak by pršalo. Ale ľudia si nás pamätali z minulého roka, aj nás špeciálne hľadali a pristavovali sa. Takmer stále sme mali pri stánku plno, hlavne poobede, keď zasvietilo slnko,“ konštatovala Čičkánová.

Ako ďalej uviedla, v tejto aktivite by chceli pokračovať aj na budúcoročnom jarmoku, len ešte nevedia, pre koho bude pomoc určená. „Baví nás to robiť. Pristavujú sa pri nás viacerí ľudia, ktorí nám neraz povedia aj rôzne príbehy. Navyše záujemcovia si za symbolickú cenu môžu kúpiť rôzne predmety, ktoré by si napr. v obchode nekúpili,“ doplnila.

Dobročinný bazár na jarmoku v Považskej: Pozrite, ako to pri ňom vyzeralo
10
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrická nemocnica s novinkami: Čo všetko v nej pribudlo? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM