Filip Chudý Rôzne

Neobyčajný stánok na Považskobystrickom jarmoku: Zákazníci rozhodovali o cene

Tohtoročný jarmok ponúkol aj jeden zaujímavý bazár, ktorý mal veľký úspech. A nešlo v ňom prioritne o zisk, ale hlavne o dobrú vec.

Ilustračný obrázok k článku Neobyčajný stánok na Považskobystrickom jarmoku: Zákazníci rozhodovali o cene
Zdroj: Dnes24.sk

Na Považskobystrickom jarmoku bol okrem tradičných stánkov aj jeden výnimočný, ktorý sa nachádzal z bočnej strany kina Mier. Išlo o Dobročinný bazár, v ktorom ste si mohli určiť cenu za nejaký produkt sami. Výťažok z predaja vecí bol určený na podporu psychiatrického stacionára v považskobys­trickej nemocnici.

Čítajte tiež: Jarmok v Považskej sa zväčšuje: Viac stánkov a tisíce ľudí, FOTO

Myšlienka celého podujatia vznikla u dobrovoľníčok z občianskeho združenia Zdravá duša Evy Čičkánovej a Zuzany Tamašiovej. „Mala som s takýmto podobným projektom skúsenosť odinakiaľ, pričom mal úspech, preto sme sa ho rozhodli priniesť aj do Považskej Bystrice a takouto formou podporiť psychiatrický stacionár v miestnej nemocnici,“ prezradila Eva Čičkánová.

Takmer tisíc eur

Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Predmety, ktoré ponúkali, zbierali počas roka od ľudí, ktorí ich už nepotrebovali alebo nevyužívali, resp. nejaké mali aj od Kreatívnych potrieb Katka. Následne ich u seba skladovali a na Dobročinný bazár išli s približne viac ako 20 škatuľami plnými rôznych druhov vecí, ktoré prepravili na miesto v dvoch plne naložených autách.

„Išli sme do toho s rešpektom, či nám tento nápad ľudia prijmú a neofrflú. Ale malo to úspech, stále sme mali pri stánku plno a vyzbieralo sa 958 eur. Mali sme strašne veľa vecí, ľudia z Považskej Bystrice nám podarovali rôzne dekoračné predmety, úžitkové predmety do domácnosti, čo bolo gro. No okrem toho sme mali aj iné veci,“ povedala Eva Čičkánová.

Nešlo len o predaj

Podľa jej slov sa takmer všetko rozchytalo medzi ľuďmi, zostala možno menej ako pätina vecí. Najväčší záujem bol o úžitkové predmety do domácnosti, rôzne poháriky, aj tie v retro štýle. No nešlo len o predaj. „Vypočuli sme si kopu aj životných príbehov a urobili sme radosť mnohým ľudom. A to nielen tým, že sme predávali,“ konštatovala Čičkánová.

Dobročinnému bazáru poskytlo na jarmoku priestory PX Centrum a organizačne pomohla aj komunita VZOSTUP5-Chceme krajšiu PB. Za vyzbierané peniaze chcú kúpiť prístroj Big Shot, pomocou ktorého budú môcť vyrezávať pohľadnice a podobné veci, pričom na psychiatrickom stacionári by sa im podľa vlastných slov zišiel ešte aj nejaký hudobný nástroj.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Prvé FOTO a VIDEO: Považskobystrický jarmok ovládol mesto

Jesenné čistenie mesta: Rozpis rozmiestnenia kontajnerov v Považskej Bystrici

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM