Filip Chudý Rôzne

Nemocnicu v Považskej čaká unikátny projekt: Na deň ju obsadia desiatky maliarov

Priestory našej nemocnice čaká rušný deň. Odohrá sa tu akcia, ktorá je jedinou svojho druhu na Slovensku. Ruku k dielu priložia aj maliari zo zahraničia.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnicu v Považskej čaká unikátny projekt: Na deň ju obsadia desiatky maliarov
Zdroj: Dnes24.sk

Na Slovensku sa uskutoční prvá charitatívno-súťažná akcia Cechu maliarov Slovenska, pričom Považskobystričanov môže tešiť, že prebehne v našom meste. Akcia s názvom Farbou pre radosť duše sa odohrá počas štvrtka v Nemocnici s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici a vďaka nej sa vymaľujú vybrané priestory našej nemocnice.

Podujatie vzniklo s pomocou Strednej odbornej školy (SOŠ) v Považskej Bystrici. „Ako škola máme podpísané memorandum o spolupráci, pričom jedným z členov tohto memoranda je aj Cech maliarov Slovenska,“ prezradil riaditeľ SOŠ a koordinátor celého podujatia Ján Kunovský.

Všetko za jeden deň

Spomínaný cech sa zúčastňuje podobných podujatí v zahraničí, pričom chceli niečo podobné urobiť aj na Slovensku, preto oslovili prostredníctvom Kunovského, ktorý je aj mestským poslancom, Považskú Bystricu. Podľa jeho slov po následnom dohovore s povereným riaditeľom NsP Igorom Steinerom vytypovali na akciu neurologické oddelenie a detskú pohotovosť.

„Ide o prvú akciu takéhoto druhu na Slovensku, preto sme radi, že sa odohrá práve v Považskej Bystrici. Na minulotýždňovej porade s pánom Steinerom aj zamestnanci nemocnice kvitovali, že všetko sa vymaľuje za jeden deň, keďže predtým mávali pri maľovaní aj dva týždne neporiadok,“ prezradil Ján Kunovský.

Neurologické oddelenie v priebehu stredy vypracú, aby na ňom mohli maliari pracovať, pričom farby do izieb si vybrali zamestnanci nemocnice, no a už v piatok na ňom bude môcť ísť všetko po starom bez obmedzení. Okrem tradičného maľovania neurológie pribudnú na detské oddelenie aj obrázky s detskými motívmi.

Súťažia desiatky maliarov

Ako nám prezradil koordinátor podujatia, podľa najnovších správ by sa tejto akcie malo zúčastniť približne 60 maliarov zo Slovenska a Maďarska. No a keďže ide aj o súťaž s cenami, jednotlivých maliarov bude hodnotiť komisia, keď ju bude podľa Kunovského zaujímať hlavne prevedenie práce, jej množstvo a čistota. Pomáhať priamo na mieste budú aj žiaci SOŠ.

Nemocnicu to okrem občerstvenia nebude stáť nič, keďže aj materiál je zabezpečený sponzorsky. „Cech maliarov Slovenska chce aj takouto formou spropagovať profesiu maliara, lebo je trochu zaznávaná,“ dodal Kunovský.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

VIDEO a FOTO: Považskobystrické mamičky roztancovali pešiu zónu

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM