Filip Chudý Kultúra

Najväčšie sídlisko v Považskej čakajú slávnosti: Pripravený je bohatý program

Na Rozkvete to bude počas najbližšieho víkendu žiť. Na tamojšie slávnosti zavíta aj hviezda slovenskej hudobnej scény

Ilustračný obrázok k článku Najväčšie sídlisko v Považskej čakajú slávnosti: Pripravený je bohatý program
Zdroj: TASR

Tento víkend sa uskutoční už 16. ročník Helenských hodových slávností, ktoré sa konajú na najväčšom považskobystrickom sídlisku Rozkvet. Hlavná časť z nich sa odohrá na nádvorí Kaplnky sv. Heleny. Už v sobotu o 18:00 sa v priestoroch Základnej školy Rozkvet (VIII. ZŠ) koná vernisáž výstavy fotografií a výtvarných prác. „Počas vernisáže budú ocenené najlepšie diela a o sprievodný program sa postarajú žiačky zo Základnej umeleckej školy M. R. Štefánika. Výstava bude prístupná aj počas nedele,“ informoval poslanec za Výbor mestskej časti (VMČ) Rozkvet Andrej Péli.

Okrem VMČ Rozkvet sa na organizácii podieľalo aj mesto a PX Centrum. „Hody, ako finálny produkt, sú výsledkom akéhosi kompromisu medzi týmito tromi zložkami. Organizačné práce začínajú už začiatkom kalendárneho roka a blížiacim sa dátumom konania sa neustále zintenzívňujú,“ prezradil Andrej Péli.

„Pozývame nielen obyvateľov Rozkvetu, ale aj všetkých Považskobystričanov a ľudí z iných miest. Veríme, že ľudia vyjdú z panelákov, potešia sa s blízkymi, susedmi, rodinou, stretnú tam priateľov a zabudnú na bežné starosti. Bola by som veľmi rada, keby sa hodov zúčastnilo približne 400 ľudí, ale návšteva záleží aj od počasia,“ povedala predsedníčka VMČ Rozkvet Darina Korbašová.

Z hodov sa stalo tradičné podujatie, kde sa ľudia stretávajú v príjemnej atmosfére so svojimi priateľmi. „Sprievodný program si každoročne nájde svojich prívržencov a verím, že tomu tak bude i tento víkend,“ vyslovil sa Andrej Péli. Podľa Dariny Korbašovej by hlavným ťahákom mal byť spevák Samo Tomeček. V pôvodne ohlásenom programe nastali na poslednú chvíľu zmeny, keď pribudli sokoliari Falconarii, ktorí ukážu svoje umenie a bude aj možnosť sa aj s vtákmi odfotiť. Pre deti bude novou atrakciou aj jazda na poníkovi. Pripravené sú tiež rôzne stánky a ulička remesiel.

„Akékoľvek návrhy, postrehy a podnety môžu návštevníci Helenských hodových slávností adresovať priamo členom VMČ Rozkvet. Je predsa našim spoločným záujmom, aby úroveň tohto podujatia neustále rástla,“ dodal Andrej Péli.

Program Helenských hodových slávností 2016

Sobota 20. augusta

18:00 – Vernisáž výstavy fotografií a detských výtvarných prác (vestibul VIII. ZŠ)

Nedeľa 21. augusta

10:00 – Slávnostná svätá omša (Kaplnka sv. Heleny) 15:30 – Kultúrny program (detské ihrisko pod kaplnkou)

  • mažoretky CVČ
  • rope skipping ZŠ Nemocničná a ZŠ Slopná
  • slávnostné príhovory
  • folklórny súbor Považan
  • heligónkári z Veľkého Rovného
  • Soňa Bandúrová Kardošová a SZUŠ STELLA
  • country-folková skupina ROSA
  • Samo Tomeček
  • Štefan Hruštinec a Juraj Chlebana
  • sokoliari Falconarii

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Ďalší prázdninový víkend sa blíži: 10 pútavých podujatí v Považskej

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM