Kultúra

Najkrajší mesiac v Považskej Bystrici s bohatou ponukou podujatí: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať!

Niekedy padne dobre aj papučový večer, nič však nedobije baterky tak, ako vyčistiť si hlavu na zaujímavej akcii. Preštudujte si už teraz, čo všetko sa dá v máji zažiť v Považskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajší mesiac v Považskej Bystrici s bohatou ponukou podujatí: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať!
Zdroj: Dnes24.sk

Basketbal: Považská Bystrica – Lučenec

1. mája o 11:00, Telocvičňa ZŠ Rozkvet

Posledné stretnutie I. ligy mužov v tejto sezóne odohrajú naši chlapci v prvý májový deň. A neprivítajú hocikoho, ale rovno víťaza súťaže z Lučenca, ktorý postúpil do najvyššej basketbalovej súťaže. Príďte sa rozlúčiť so sezónou.

Pat a Mat vo filme

1. mája o 16:00 a 8. mája o 10:00 , Kino Mier

Dvojica kutilov Pat a Mat sa vracia na scénu, a to priamo v celovečernom filme pre celú rodinu. Známa dvojica v roku 2016 oslavuje 40. narodeniny a doteraz sa na striebornom plátne ešte nepredviedla. Pre kutilov ich kalibru to ale samozrejme nemôže byť žiaden problém…

Pesničky z kasína

5. mája o 17:00, Kino Mier

V našom meste bude verejná nahrávka pre známu televíziu hrajúcu šlágre. Účinkovať v nej budú Mára, Marcel Zmožek, Milan Iván, Akropola, Profil, Rytmus, Rubín, Silvia a Peter Klimentovci, Marta Vančová, Duet, Krasňanci, FZ Melody.

Captain America: Občianska vojna

6., 7. a 13. mája o 18:30, Kino Mier

Po udalostiach zaznamenaných vo filme Avengers 2: Vek Ultrona, sa pôvodný tím Avengers rozišiel a Steve Rogers preberá vedenie novopostaveného rovnomenného projektu, ktorý sa aj naďalej snaží chrániť ľudstvo. Dôjde však k ďalšiemu incidentu, v ktorom zohrajú Avengers nešťastnú úlohu… Film s Robertom Downeym Jr.

Míľa pre matku

7. mája o 15:00, Kino Mier

Celoslovenské rodinné podujatie pri príležitosti Dňa matiek. Od 15:00 do 17:00 prebieha registrácia, štart je potom o 16:15. Program vyplnia Limbora, DFS Bystrinka, tanečný krúžok ZŠ Rozkvet, mažoretky Marija, The beginners – hip hop, Optimist CREW, ZUŠ HO, Rope skipping ZŠ Nemocničná. Sprievodné akcie budú maľovanie na tvár, súťaže, basketbalisti, tvorivé dielničky a tombola.

Deň matiek

8. mája o 15:00, Kino Mier

Hudobno-zábavný program pri príležitosti Dňa matiek, v ktorom bude účinkovať známe repete speváčka a momentálne ešte známejšia svokra Gizka Oňová.

Zbaľ sa a poď na Aljašku

13. mája o 17:30, Vlastivedné múzeum

V prednáškovej miestnosti Vlastivedného múzea sídliaceho v budove SPŠ bude rozprávanie o horách a lesoch Aljašky, tiež o živote v tejto krajine a spolupráci medzi Slovenskou akadémiou vied a University of Alaska Fairbanks. Dozviete sa, ako to v skutočnosti bolo s Christopherom McCandlessom, ktorý sa rozhodol odísť do divočiny a žiť tam.

Futbal: Považská Bystrica – Visolaje

15. mája o 14:30, futbalový štadión MŠK

Považskobystrickí futbalisti budú v máji naháňať prvé miesto v tabuľke. Asi najťažší zápas ich počas tohto mesiaca čaká proti Visolajom, čiže druhý v tabuľke by mal privítať tretieho.

Minoni dance show

15. mája o 16:00, Kino Mier

Je tiež pripravená veľká šou pre deti, ktorej budú obľúbení Minoni, tiež kúzelník WOLF a detská spevácka hviezda Olívia. A ako bonus bude pripravené fotenie s maskotmi.

Výstava umeleckých fotografií

Kino Mier

Až do 11. mája bude v Kine Mier prebiehať 40. ročník výstavy umeleckej fotografie členov Zväzu slovenských fotografov. Príďte sa pozrieť sa krásne snímky nadaných fotografov.

Môže vás zaujímať:

Čo ponúka víkend na prelome mesiacov? 10 tipov na trávenie voľných dní v Považskej Bystrici

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM