Filip Chudý Kultúra

Nabitý jún v Bystrici: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať!

Ani sme sa nenazdali a začal sa nový mesiac. Počas júna sa dajú zažiť aj rôzne zaujímavé akcie. V Považskej Bystrici sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Nabitý jún v Bystrici: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať!
Zdroj: TASR

Považská rockuje fest 2016

4. júna o 16:00, Mestská fontána

Našim mestom sa päť budú šíriť zvuky elektrických gitár, bicích, energického spevu a v neposlednom rade dobrá festivalová nálada. Tento ročník sa bude znova niesť v duchu benefície a kapiel, ktoré hrajú vlastné skladby, ale aj známych interpretov. Na festivale sa predstaví celkovo šesť kapiel.

Budík

8. – 10. júna

V stredu 8. júna sa prvá časť podujatia koná v ZUŠ I.W.K. od 12:00, pokračuje vo štvrtok 9. júna od 9:00 v kine Mier a vyvrcholí benefičným koncertom s názvom Budík, ktorý každoročne organizuje občianske združenie Budík. Tento rok prispeje aj hudobná skupina Level Up svojím vystúpením k dobrej nálade na X. ročníku tohto benefičného podujatia pred Mestským úradom (v piatok 10. júna od 16:00). Príďte všetci stráviť príjemné chvíle a podporiť dobrú vec.

Futbal: Považská Bystrica – Kolačín

12. júna o 14:30, Futbalový štadión v Považskej Bystrici

Futbalisti MŠK Považská Bystrica bojujú o postup do vyššej súťaže. Rozhodovať sa bude zrejme až v poslednom kole, keď privítame Kolačín. Príďte sa rozlúčiť so sezónou s možnosťou oslavy postupu.

Milo Kráľ band

14. júna o 19:00, Kino Mier

Kapela založená obľúbeným hercom a skvelým muzikantom a skladateľom Milom Kráľom, ktorý dal dokopy skupinu bravúrnych muzikantov a spevákov. Tá ponúka divákom výber skladieb, pôvodne použitých v mnohých divadelných predstaveniach, ktoré upravil do rockovej podoby. Okrem neho sa spevu zhostí aj populárna sympatická herečka a speváčka Barbora Švidraňová.

Dni mesta

16. – 18. júna

Vo štvrtok 16. júna bude v kine Mier večer filmovej a populárnej hudby – Slovak Wind Orchestra ZUŠ PB. V piatok 17. júna pred Mestským úradom vystúpi DFS Mladosť, FS Považan, DFS Bystrinka, FS Bystričan, FS Radhošť, Terra de Selinan, Kmeťoband a Vidiek. No a v sobotu opäť pred Mestským úradom vystúpia ZUŠ HO, SZUŠ Stella, ZUŠ IWK, CVČ, Hands Up Crew, Mirka Miškechová, AcaPeople, Robo Papp a Zuzana Smatanová.

Exhibičný futbalový zápas

18. júna o 14:00, Futbalový štadión v Považskej Bystrici

Tejto exhibície sa zúčastnia hokejisti z NHL, KHL a aj našej hokejovej ligy, ako napríklad Andrej Meszároš, Andrej Sekera a Domonik Graňák. Po exhibičnom zápase sa od 17:00 uskutoční večerný turnaj O pohár primátora Považskej Bystrice v malom futbale na umelom trávniku.

Rozprávkový les

19. júna o 13:30, VI. ZŠ SNP

Aj tento rok sa pripravuje Rozprávkový les. Tohtoročnou témou sú Rozprávky z lesa. Okrem rozprávok z lesa sa môžete tešiť na veľkú bitku z 30-ročnej vojny, kde nebudú chýbať odvážni rytieri, delá a dobové zbrane o tento program sa postará takmer 30 hercov. Bude aj Mimoň šou a nové zábavné atrakcie aj pre dospelých.

Petropavlovská slávnosť

24. júna, pešia zóna Dukelskej ulice

Aj tento rok je pripravený nielen pre obyvateľov Lánov bohatý kultúrny program. Vystúpi DH Mošteňanka, DH Považanka, DFS Bystrinka, FS Bystričan a hosťom podujatia bude Juraj Hnilica.

CoolTajneR

24. júna o 19:00

Projekt CoolTajneR sa po úspešnej minuloročnej premiére pripravuje na svoj prvý ročník. Okrem kultúry, športu, zábavy a komunitných podujatí prinesie aj niekoľko noviniek. Otvárací ceremoniál je tento rok naplánovaný už na 24. júna od 19:00.

10. výročie posledného titulu

25. júna o 12:00, Športová hala v Považskej Bystrici

Už je to 10 rokov, čo sa hádzanári Považskej Bystrice zatiaľ naposledy a celkovo tretí raz stali majstrami Slovenska. Pri tejto príležitosti sa usporiada veľký exhibičný zápas MŠK tím 2006 vs. MŠK tím 2016, ktorý začne o 17:00. No už od 12:00 je pripravený bohatý program nielen pre deti.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrické kúpalisko sa už pripravuje na sezónu: Poznáme termín jeho otvorenia!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM