Filip Chudý Iné športy

Na toto čakali Považskobystričania deväť rokov: Favorita chcú minimálne potrápiť

Hokejisti Považskej Bystrice sa dočkali po deväťročnom čakaní predĺženia sezóny o atraktívne súboje play-off. Ako sú na ne pripravení?

Ilustračný obrázok k článku Na toto čakali Považskobystričania deväť rokov: Favorita chcú minimálne potrápiť
Zdroj: Milan Kováčik

Hokejisti HK 95 Považská Bystrica mali v minulých ôsmich ročníkoch po základnej časti prvej hokejovej ligy už po sezóne, no teraz sa situácia zmenila. Považskobystričania totiž postúpili do play-off, ktoré si zahrajú prvýkrát od sezóny 2007/08. „Vnímam to jedine pozitívne. Aj keď sme mali začiatok súťaže rozpačitý, postupom času sme sa stabilizovali, pričom výkony a výsledky boli vyrovnanejšie,“ povedal manažér HK 95 Ján Zlocha.

Súperom našich hokejistov vo štvrťfinále play-off bude Prešov, víťaz základnej časti. „Prešov má lepšie a vyrovnanejšie mužstvo, ktoré je dlhodobo stabilizované. Ale my nemáme čo stratiť, oni musia hrať, oni chcú postúpiť do extraligy. My tam môžeme ísť uvoľnene a zoberieme to od zápasu k zápasu,“ prezradil Zlocha. Považskobystričania víťaza základnej časti počas sezóny dvakrát porazili (3:0, 5:4), raz prehrali len po predĺžení (4:5), dvakrát ťahali za kratší koniec v riadnom hracom čase len o gól (3:4, 5:6) a iba raz vyššie prehrali (1:6).

„Každý zápas je iný, pričom každý súper sa dá aj poraziť, no tiež si treba uvedomiť, že nedá sa taký súper stále len porážať. Máme síce s nimi pozitívnu bilanciu, ale to bola základná časť a teraz je play-off, ktoré je o niečom úplne inom. Uvidíme, ako to dopadne,“ vyjadril sa manažér našich hokejistov.

Dobrou správou je to, že po treste bude k dispozícii už od prvého utorkového stretnutia kapitán Marián Koleda, no maródka v kádri HK 95 sa úplne nevyprázdnila. „Ešte máme nejaké zranenia, v kádri je pár hráčov, ktorí zrejme ešte nenastúpia. To je Jaroslav Filo, pričom uvidíme, ako na tom bude Silvester Prášek. No ostatní by mali byť všetci v poriadku,“ uviedol Zlocha s tým, že mužstvo pred vyraďovacou fázou sezóny neposilňovali, keďže si zaslúžia hrať tí, ktorí si play-off vybojovali. Nastúpi teda taký káder, aký aj dohral základnú časť, na konci ktorej za nás nastupoval aj Ján Pardavý ml.

Brankárska jednotka Erik Kompas bude môcť chytať len v prvých dvoch stretnutiach play-off, keďže potom sa už bude musieť vrátiť do Trenčína, no ani to neznižuje ambície našich hokejistov v play-off. „My nejdeme do toho s porazeneckou náladou, kedy sme išli, to tam nemusíme ani ísť. Našou ambíciou je dostať sa čo najďalej a protivníkov poriadne potrápiť. Uvidíme, čo nám ukážu hneď prvé dva zápasy vonku,“ doplnil Zlocha.

V Prešove hráme v utorok a stredu, prvý domáci zápas je na pláne v sobotu o 18:00, ak nebude séria na tri víťazné stretnutia rozhodnutá, hrá sa aj v nedeľu v rovnakom čase. V sobotu tak prichádza ku kolízii dvoch významných športových udalostí v našom meste, keďže hádzanári v rovnakom čase hrajú osemfinále Vyzývacieho pohára s holandským JMS Hurry-Up. „Je veľká škoda, že sa to hrá vtedy. Rokovali sme aj s hádzanármi, chceli sme to preložiť, ale už nebola možnosť na preloženie ani na jednej či druhej strane,“ vysvetlil manažér HK 95.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Veľká pocta pre považskobystrickú legendu: Peter Kukučka v Lige majstrov! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM