Filip Chudý Kultúra

Na Rozkvete túžia pokoriť rekord: PROGRAM hodových slávností, FOTO

Najväčšie sídlisko v Považskej Bystrici čakajú slávnosti. Pripravený je aj bohatý program. Čo všetko sa tento rok pripravilo?

Ilustračný obrázok k článku Na Rozkvete túžia pokoriť rekord: PROGRAM hodových slávností, FOTO
17
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Tento víkend sa uskutoční už 17. ročník Helenských hodových slávností (HHS), ktoré sa konajú na najväčšom považskobystrickom sídlisku Rozkvet. Hlavná časť sa odohrá v nedeľu 20. augusta od 15:30 v areáli detského ihriska pod Kaplnkou sv. Heleny, v ktorej o 10:00 bude slávnostná svätá omša. Ale už v sobotu 19. augusta vo vestibule Súkromnej základnej školy DSA Rozkvet bude od 18:00 vyhlásenie výsledkov letnej fotografickej súťaže FotoROZKVET 2017, zároveň sa uskutoční aj vernisáž výstavy fotografií a detských výtvarných prác. Výstava bude otvorená v nedeľu od 11:00 do 18:00.

„Srdečne pozívame všetkých občanov, ktorí chcú stráviť svoj voľný čas v príjemnom prostredí medzi priateľmi a susedmi, kde sa môžu odreagovať od každodenných problémov a zabaviť sa,“ povedala Darina Korbašová, predsedníčka VMČ Rozkvet.

Okrem tohto výboru sa na organizácii HHS podieľalo aj PX Centrum s mestom. Pod kaplnkou vystúpia skupiny Heligonica, Bukasový masív, Hrdza, Kochanski a Rytmus. Moderovať podujatie bude Pavol Hrobárik. „Program je hneď od úvodu zameraný tak, aby hral do tanca, podporil dobrú náladu a veselosť. Iný oproti minulosti je v tom, že hrať nám budú len skupiny. Vynechali sme detské vystúpenia, pretože občas sa báli mamičky pustiť svoje deti, ak bolo zlé počasie. Teraz teda program bude jasný za každého počasia a hudobné skupiny sa budú starať o pozitívnu náladu už od úvodu,“ uviedla Korbašová.

Tá zároveň verí, že tento rok im bude priať počasie, čo by mohlo pomôcť k rekordu návštevníkov na podujatí. „Úspech HHS totiž z veľkej miery záleží práve od počasia. Ak všetko pôjde dobre, verím, že pokoríme rekord a príde sa tento rok na podujatie zabaviť tisícka ľudí,“ doplnila predsedníčka VMČ Rozkvet s tým, že doteraz bolo maximom cca 800 ľudí.

Program Helenských hodových slávností 2017

Sobota 19. augusta

  • 18:00 – Vernisáž výstavy fotografií a detských výtvarných prác (vestibul SZŠ DSA Rozkvet)

Nedeľa 20. augusta

  • 10:00 – Slávnostná svätá omša (Kaplnka sv. Heleny)
  • 15:30 – Kultúrny program (detské ihrisko pod kaplnkou). Jeho orientačný harmonogram uvedený na facebookovej udalosti HHS: Podujatie otvorí o 15:30 Heligonica. Po ich vystúpení bude nasledovať otvorenie s príhovormi a niekedy okolo 16:30 by mal začať Bukasový masív, ktorý by mal mať približne hodinový priestor. Rovnaký priestor by mali mať Hrdza a Kochanski. Určite budú nejaké prestoje, ktoré bude vypĺňať moderátor Pavol Hrobárik. Podujatie ukončí kapela Rytmus, ktorá bude hrať až do konca akcie, cca 22:00.
Helenské hodové slávnosti: Takto to na Rozkvete počas nich žije
17
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Prázdninový víkend sa blíži: Ako sa dá prežiť v Považskej a okolí?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM