Filip Chudý Kultúra

Na prelome mesiacov nuda nehrozí: Kam sa môžeme ísť v Považskej zabaviť?

Prelom októbra a novembra prináša okrem iného do Považskej Bystrice aj viacero pútavých akcií. Kde sa možno ísť zabaviť?

Ilustračný obrázok k článku Na prelome mesiacov nuda nehrozí: Kam sa môžeme ísť v Považskej zabaviť?
Zdroj: TASR

Po búrke

30. októbra o 18:30, kino Mier

Najsilnejšie búrky sú tie, pri ktorých sa nepohne ani lístok. Rjota je márnotratný syn, zlý otec a skrachovaný spisovateľ. Úspech má dávno za sebou, a tak si privyrába drobnými špinavými kšeftíkmi ako súkromný detektív. Japonská dráma.

Hádzaná: Považská Bystrica – Hlohovec

1. novembra o 18:00, športová hala

Po reprezentačnom chode si môžu považskobystrickí fanúšikovia opäť pochutnať na tom klubovom. V dohrávanom štvrťfinále Slovenského pohára hostíme Hlohovec. Hrá sa na jeden zápas. Postúpime do semifinále?

Jigsaw

2. novembra o 18:30, kino Mier

Táto hra nikdy nekončí. V meste sa za záhadných okolností začnú objavovať mŕtve telá, ktoré nesú neklamné známky krutého násilia. Pátranie privedie políciu k šokujúcemu odhaleniu. Všetky dôkazy ukazujú totiž na jediného muža – Johna Kramera. Ale ako je to možné? Muž neslávne známy pod prezývkou Jigsaw, je už viac ako desať rokov mŕtvy… Americký horor.

Geostrom

3. novembra o 18:30, kino Mier

Po sérii prírodných katastrof ohrozujúcich našu planétu, sa poprední predstavitelia štátov celého sveta dohodnú na vytvorení rozsiahlej sieti satelitov k riadeniu globálnej klímy, ktorá má zaistiť bezpečnosť všetkých obyvateľov planéty. Niečo sa však pokazí a systém vytvorený na ochranu Zeme začne na Zem útočiť. Americká sci-fi dráma.

Futbal: Považská Bystrica – Kanianka

5. novembra o 10:00, futbalový štadión

Považskobystričanom zápas v Trenčianskej Turnej pre nepriaznivé počasie zrušili, o to budú viac nabudení na domáci duel s Kaniankou. Zvíťazia nad nepríjemným súperom?

My Little Pony vo filme

5. novembra o 16:00, kino Mier

Priateľstvo má mnoho farieb. V tomto americkom animovanom filme sa predstaví šestica obľúbených farebných koníkov, ktorých na veľkom plátne čaká najzaujímavejšie a najkrajšie dobrodružstvo všetkých čias.

Manželka a manžel

5. novembra o 18:30, kino Mier

Talianska komédia o manželskom páre, ktorý sa po dlhých rokoch ocitá v kríze a zdá sa, že rozvod je na spadnutie. Po nevydarenom experimente sa však manželia prebudia v tele toho druhého. Pomôže im táto neobvyklá situácia zachrániť manželstvo?

Jozef Sádecký: Momenty krajiny

Kino Mier

Autorská výstava krajinárskej a horskej fotografie považskobystrického fotografa Jozefa Sádeckého. Výstava potrvá už len do 31. októbra a pozrieť si ju môžete v pondelok a utorok od 8:00 do 16:00.

Made in Czechoslovakia

Považské osvetové stredisko

Retrovýstava legendárnych výrobkov z bývalého Československa bude k dispozícii v Považskom osvetovom stredisku do 10. novembra. Výstavu si bezplatne môžete pozrieť v pracovné dni od 9:00 do 16:00, v stredu až do 18:00.

Katarína Vavrová – A čo je krása?

MG ART galéria

Výstava malieb Kataríny Vavrovej potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 24. novembra, pričom je spojená s predajom diel. Galéria je otvorená od utorka do piatka v čase 11:00 – 16:00.

Jedy v prírode

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ prebieha do 30. novembra výstava, ktorá približuje nebezpečný svet prírodných jedov z ríše rastlín a živočíchov. Taktiež sa venuje pozornosť najrozličnejším živočíšnym jedom, vyskytujúcim sa nielen v našej prírode, ale i v zahraničí. Súčasťou výstavnej prezentácie sú aj zaujímavé prírodné exponáty a sprievodný program pre deti. Pozrieť si ju budete môcť každý pracovný deň od 7:00 do 15:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Zuzana priniesla hotové skvosty: Unikátna výstava v Považskej na vlne nostalgie!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM