Filip Chudý Krimi

Na dôchodkyňu (83) použili ošúchaný trik: Sledujte ale vymámenú sumu!

V Považskobystrickom okrese sa stal prípad podvodu, na ktorý doplatila staršia žena. Akú fintu na ňu použili?

Ilustračný obrázok k článku Na dôchodkyňu (83) použili ošúchaný trik: Sledujte ale vymámenú sumu!
Zdroj: TASR

Polícia upozorňuje starších spoluobčanov na podvodníkov, vydávajúcich sa za ich rodinných príbuzných, lekárov ich príbuzných, či účastníkov dopravnej nehody. Informoval o tom Pavol Kudlička, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trenčíne. „Vyšetrovateľ z Považskej Bystrice začal trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu, ktorý sa stal dňa 4. septembra v čase cca o 00:10 v okrese Považská Bystrica,“ prezradil.

„Doposiaľ neznámy muž zatelefonoval na pevnú linku 83-ročnej ženy z okresu Považská Bystrica a oznámil jej, že jej vnuk mal autonehodu, pri ktorej zranil 6-ročné dieťa. V telefonáte sa žene predstavil ako doktor Slávik a povedal jej, že o výsledku vyšetrenia ju bude následne informovať,“ uviedol Kudlička.

Ten ďalej prezradil, že približne o 30 minút neskôr neznámy muž zavolal žene a oznámil jej, že vnuk je v poriadku. „Následne cca o 3:00 opäť kontaktoval 83-ročnú ženu a povedal jej, že jej vnuk pri autonehode zranil dieťa, ktoré potrebuje prevoz vrtuľníkom do Bratislavy. Jej vnuk sa dohodol s otcom dieťaťa, že ak tento prevoz zaplatí, tak ho nedajú na súd. Muž sa opýtal ženy koľko má peňazí doma a tá mu povedala že 15 000 eur, tak jej povedal, že je to málo a musí ešte zohnať 4 500 eur. Následne sa dohodli, že pre peniaze príde k nej domov. Poškodená žena vydala neznámemu mužovi doma v kuchyni 15 000 eur a ráno vložila na účet, ktorý jej nadiktoval neznámy muž 4 500 eur. Celkovo poškodená žena utrpela škodu vo výške 19 500 eur,“ informoval hovorca KR PZ v Trenčíne.

Polícia odporúča nielen seniorom, aby nedávali peniaze osobám, ktoré ich pod zámienkou rôznych emotívnych príbehov oslovia a podvodom sa ich snažia pripraviť o úspory. „Polícia radí, aby poškodení v podobných prípadoch ako je tento, ihneď kontaktovali políciu na bezplatnom telefónom čísle 158,“ doplnil krajský policajný hovorca.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Marek (32) šoféroval pod parou: Aha, ako sa hnal neďaleko Považskej, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM