Filip Chudý Kultúra

Na čo sa v novembri môžeme tešiť? Top 10 akcií v Považskej Bystrici a okolí

Začal sa predposledný mesiac tohto roka, ktorý so sebou prináša množstvo zaujímavých podujatí. Čo sa v našom meste a okolí bude konať?

Ilustračný obrázok k článku Na čo sa v novembri môžeme tešiť? Top 10 akcií v Považskej Bystrici a okolí
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Jazz koncert

8. novembra o 18:00, koncertná sála ZUŠ

Michal Červienka trio Galliano Forever, to je džezový koncert v našom meste, konkrétne v Základnej umeleckej škole – hudobný odbor. Vystúpia na ňom Michal Červienka (akordeón), Klaudius Kováč (klavír) a Róbert Ragan (kontrabas).

Hokejbal: Považská Bystrica – Svidník

11. novembra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Považskobystrickí hokejbalisti rozbehli sezónu veľmi dobre, veď sú na čele tabuľky. Ide o historický moment pre náš hokejbal. Proti Svidníku nastúpia naši hokejbalisti vôbec prvýkrát v histórii doma ako lídri súťaže.

Reprezentačný ples

11. novembra o 19:00, Kultúrny dom v Podmaníne

Už 9. Reprezentačný ples sa uskutoční v podmanínskom kulturáku. Do tanca bude hrať skupina Extra. Na spestrenie večera bude prichystaný sprievodný program a tombola.

Zamykanie Manínskej úžiny

12. novembra

Klub slovenských turistov Manín bude symbolicky zamykať Manínsku úžinu, čím sa symbolicky ukončí tohtoročnú turistickú sezónu v našom okolí. Stretnutie turistov bude o 13:00 na symbolickom cintoríne v Manínskej úžine, no turistika začne už v ranných hodinách.

Futbal: Plevník-Drienové – Považská Bystrica

12. novembra o 13:30, futbalové ihrisko v Plevníku-Drienovom

Pomaly sa končí jesenná časť tohto futbalového ročníka, ale ešte na nás čaká veľké okresné derby. Považskobystričania zavítajú na pôdu jednej z najväčších obcí nášho okresu. Ako dopadne táto konfrontácia?

Paci Pac

15. novembra o 17:00, kino Mier

V ponuke je tiež hudobno-zábavný program pre najmenšie deti. Ide o pesničkovú Encyklopédiu Turné 2017 a koncert obľúbenej dvojice Paci a Pac.

Na skle maľované

17. novembra o 19:00, športová hala

Kultový slovenský muzikál v réžii a choreografii Jána Ďurovčíka, ktorý znova ožíva v slovenských mestách. V úlohe Jánošíka sa môžete tešiť na Jána Slezáka, ďalej uvidíte Martu Sládečkovú, Zuzanu Tlučkovú, Katarínu Hasprovú, Ivana Vojteka, Pavla Topoľského, Karola Čálika, Romana Fédera, Martina Hudeca a mnohých ďalších.

Noc divadiel

18. novembra o 16:00

Stovky divadiel po celej Európe sa v tento deň spoja v Noci divadiel. Výnimkou nebude ani Považská Bystrica, keď sú na programe viaceré vystúpenia v ZUŠ Imra Weinera Kráľa v ateliéri Milana Sládka, Dome kultúry OZ KOVO a na záver dňa sa bude súťažiť v Retrre.

Hokej: Považská Bystrica – Dubnica

22. novembra o 18:00, zimný štadión

Naši hokejisti nastúpia v príťažlivom považskom derby s Dubnicou druhýkrát počas tejto sezóny v domácom prostredí, a to presne po dvoch mesiacoch od prvej konfrontácie. Dopadne toto meranie síl pre nich pozitívne?

Hádzaná: Považská Bystrica – RK Lovčen

24. a 25. novembra o 18:00, športová hala

Hádzanári MŠK Považská Bystrica nastúpia v 3. kole Vyzývacieho pohára proti známemu čiernohorskému klub RK Lovčen iba v domácom prostredí. Dvojitá porcia európskej hádzanej v našom meste, to bude veľké lákadlo počas posledného novembrového víkendu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Na prelome mesiacov nuda nehrozí: Kam sa môžeme ísť v Považskej zabaviť?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM