Motokros vo Sverepci aj so Štefanom Svitkom: ZOZNAM našich pretekárov + PROGRAM

Motokrosový areál vo Sverepci privíta medzinárodné majstrovstvá Slovenska s kvalitným obsadením. Kto všetko bude reprezentovať Považskú a okolie?

Filip Chudý
Ilustračný obrázok k článku Motokros vo Sverepci aj so Štefanom Svitkom: ZOZNAM našich pretekárov + PROGRAM
Zdroj: TASR

Národné kros centrum vo Sverepci bude hostiť v nedeľu 9. júla tretie podujatie seriálu MX Open, čo sú medzinárodné majstrovstvá Slovenska v motokrose. Súťažiť sa bude v triedach MX junior 125, MX2 junior, MX2, MX Open, MX4 a MX4+. Novinkou časového harmonogramu podujatia vo Sverepci je zaradenie B-MIX finále pre jazdcov, ktorí sa nekvalifikujú do finálových jázd jednotlivých tried.

„Tieto preteky preklopia MX sezónu do druhej polovice. Slovenská a aj česká motokrosová špička sa v nich bude snažiť o cenné body. Okrem kvalitného motokrosu sa všetci môžu tešiť aj na atrakcie pre dospelých aj deti, tombolu, MX open fun zónu s x-boxom a hrou MXGP, autogramiádu jazdcov, stánky s kvalitným MX oblečením a atmosféru ako na MX GP,“ prezradili organizátori podujatia.

Na trati dlhej 1750 m, ktorej minimálna šírka je 6 m, sa pôjde v protismere hodinových ručičiek. Kvalifikačné jazdy sú na programe už o 10:15, prvá finálová jazda triedy MX4 a MX4+ bude o 11:40. Štart prvých finálových jázd hlavných tried MX junior, MX2 a MX Open je o 13:30.

Podľa štartovej listiny sa vo všetkých kategóriách predstaví spolu 72 pretekárov. Najväčšou hviezdou podujatia bude Štefan Svitko, druhý v kategórii motocyklov na slávnej Rely Dakar 2016. Ten sa predstaví v hlavnej triede MX Open so štartovým číslom 142. Štvornásobné zastúpenie bude mať aj náš okres, keď trojicu Považskobystričanov dopĺňa domáci Sverepčan David Tomašek.

Naše zastúpenie na MX Open 2017 vo Sverepci

  • Jakub Hruška – trieda MX Open – štartové číslo 61
  • David Tomašek – MX4 – 55
  • Vladimír Preis – MX4 – 107
  • Jozef Suchomel – MX4+ – 14

Program podujatia

Kvalifikačné tréningy

10:15 – 10:35 MX 4,MX4+ (15 min + 5 min skúška štartu)
10:40 – 11:05 MX junior125, MX2junior, MX2 (20 min + 5 min skúška štartu)
11:10 – 11:35 MX Open (20 min + 5 min skúška štartu)

1. finále

11:40 – 12:00 MX 4, MX4+ (15 min + 2 kolá)
12:05 – 12:20 B-MIX finále (15 min + 2 kolá)
13:30 – 14:00 MX junior125, MX2 junior, MX2 (25 min + 2 kolá)
14:15 – 14:50 MX Open (30 min + 2 kolá)

2. finále

15:00 – 15:20 MX 4, MX4+ (15 min + 2 kolá)
16:00 – 16:30 MX junior125, MX2 junior, MX2 (25 min + 2 kolá)
16:45 – 17:20 MX Open (30 min + 2 kolá)

17:45 – 18:00 vyhlásenie výsledkov

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považská Bystrica má nového trénera: Veľký návrat po 25 rokoch

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk

Odporúčame