Filip Chudý Rôzne

Mladí Považskobystričania sa majú šancu ukázať: Hľadajú sa talenty!

Pre mladých ľudí v Považskej Bystrici prichádza šancu ukázať svoj talent, nech je hocijaký. S akými novinkami prichádza súťaž hľadania talentov?

Ilustračný obrázok k článku Mladí Považskobystričania sa majú šancu ukázať: Hľadajú sa talenty!
Zdroj: Mladý talent Pov. Bystrice

Aj v tomto roku spoznáme najväčšie talenty nášho mesta, keďže je vyhlásený nový ročník súťaže Mladý talent Považskej Bystrice, ktorú organizuje Medeko nadácia v spolupráci s mestom. Ako prezradila správkyňa tejto nadácie Kristína Lang, podstata súťaže ostáva nezmenená, ale novinkou je to, že doplnili špeciálnu kategóriu zameranú pre 8. a 9. ročník základných škôl pod názvom Inovátor junior. „Do tejto kategórie sa môžu prihlásiť všetci šikovní výmyselníci so svojim nápadmi a technickými zlepšovákmi ,“ uviedla.

Prihlášku do súťaže si môže podať študent strednej alebo umeleckej školy v Považskej Bystrici buď prostredníctvom školy alebo individuálne. Vyplnené prihlášky spolu s prezentáciou talentu na CD, DVD alebo flashdisku treba doručiť do 30. apríla. Prihlásení študenti musia byť vo vekovej kategórii od 15 do 21 rokov.

„Cieľom súťaže je podporiť mladé talenty nielen finančnou odmenou 500 eur, ktoré získa víťaz spolu so soškou, ale zároveň ich zviditeľniť a prezentovať v rámci nášho mesta. Mnohokrát sa stáva, že vlastne ani nevieme aké skryté talenty tu máme. Našim cieľom je podporovať a spolupracovať s takýmito talentami,“ povedala Kristína Lang.

Ako ďalej uviedla, nemajú očakávania, koľko talentov sa tento rok prihlási, keďže nie vždy je to o počte prihlášok, ale o ich kvalite. „Niekedy je problém vybrať finalistov z osem prihlášok, lebo sú všetky veľmi kvalitné a niekedy sa stalo, že cena za niektorú kategóriu ani nebola udelená. Budeme radi, ak sa prihlási čo najviac šikovných talentovaných mladým ľudí, lebo veríme že Považská Bystrica ich má dostatok,“ vyslovila sa Lang s tým, že napríklad minulý rok bolo pomenej prihlášok v kategórií šport, pritom nájdených medailistov tu máme mnoho.

Tento rok navyše plánujú vytvoriť tiež určitú komunitu odmenených aj z predchádzajúcich rokov a vytvoriť priestor na komunikáciu a prípadnú vzájomnú spoluprácu. „A to medzi jednotlivými odmenenými alebo s lokálnymi firmami, ktoré často hľadajú talenty do svojich radov a niektoré poskytujú stáže a programy pre vysokoškolských študentov či čerstvých absolventov,“ doplnila Lang.

Kategórie súťaže Mladý talent Považskej Bystrice 2016/17

  • Veda a technika
  • Šport
  • Literárno-dramatické umenie
  • Hudobno-tanečné umenie
  • Výtvarné umenie
  • Zručnosť v odbore
  • Podnikateľský zámer
  • Špeciálna kategória: Inovátor junior

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystričan potvrdil predtuchu majstrov: TOP úspech Jána Džanaja (22) FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM