Filip Chudý Rôzne

Mladí Považskobystričania pomohli mestu: Treťohorný park je krajší, FOTO

Miestny Treťohorný park navštívili mladí ľudia z nášho mesta nielen za účelom zábavy, ale hlavne pomoci. Čo nové v ňom nájdete?

Ilustračný obrázok k článku Mladí Považskobystričania pomohli mestu: Treťohorný park je krajší, FOTO
Zdroj: WakiVaky

V považskobys­trickom Treťohornom parku spojili mladí ľudia z nášho mesta príjemné s užitočným. WakiVaky a Help ‚n‘ Joy dali dohromady svoje sily a pripravili akciu s názvom Treťohorné sadenie stromčekov. Projekt WakiVaky, čo je výroba vakov na chrbát z recyklovaných látok, spravil edíciu pre Grape festival, kde mali tému slušnosť. Pričom práve výťažok z týchto predaných vakov venovali Považskej Bystrici.

„Z tohto projektu som už dlhšie chcela urobiť niečo na obnovu prírody alebo proste okrášliť mesto. No a práve tá téma slušnosť, čiže slušnosť voči prírode, nás tak nakopla, že čiastku z predaných vakov, čo bolo 150 eur, sme venovali mestu Považská Bystrica na nejaké skrášlenie a dohodli sme práve túto výsadbu stromčekov v Treťohornom parku,“ povedala Dominika Podolanová z WakiVaky.

Na mesto preto podľa jej slov podali žiadosť, ktorú bolo jednoduché vybaviť. „Nechcem by môj projekt WakiVaky bol len o predaji vakov, ale aby sa pomocou neho riešili aj nejaké sociálne alebo environmentálne problémy a pod.,“ preradila Dominika Podolanová. Aj preto sa Treťohorný park obohatil o tri nové stromčeky, ktorými sú moruša biela, tisovec dvojradový a ambrovník styraxový.

Pod dohľadom správcu parku sa o sadenie stromčekov zaslúžili dobrovoľníci, ktorí sa tejto akcie zúčastnili, no tá nebola len o sadení stromčekov. „Vytvorili sme z toho udalosť cez sociálnu sieť, aby aj ľudia vedeli, že je tu nejaký Treťohorný park, čo veľa Považskobystričanov ani nevie. Pozvali sme verejnosť, spravili nejaké posedenie, pripravili rôzne športové hry. Ľudia mohli prísť pomôcť sadiť, čistiť okolie, alebo si len tak oddýchnuť, prípadne zašportovať,“ dodala Dominika Podolanová, ktorá tiež prezradila, že v takýchto podobných akciách, kde sa pomáha, budú pokračovať, pričom majú aj pripravené prednášky na školách.

Vo fotogalérii si pozrite, ako to na akcii vyzeralo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Dobrovoľníci z Považskej bez nároku na honorár: Počin, čo si zaslúži aspoň LIKE!

Považskobystri­čania sa vrátili do detských čias: Bubliny na programe dňa:) FOTO

Foto: ilustračné

Treťohorné sadenie stromčekov: Mladí pomohli Považskej Bystrici
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM