Filip Chudý Rôzne

MHD v Považskej bude zadarmo: Šanca pre deti a mládež vyskúšať moderné autobusy

Nielenže sú v považskobystrickej MHD nové moderné autobusy, spolu s nimi prichádzajú aj ďalšie novinky. Prvá sa už týka Dňa detí.

Ilustračný obrázok k článku MHD v Považskej bude zadarmo: Šanca pre deti a mládež vyskúšať moderné autobusy
Zdroj: Dnes24.sk

Prevádzkovateľ mestskej hromadnej dopravy (MHD) v našom meste, ktorým je Mestská dopravná spoločnosť (MDS), zakúpil do svojho vozového parku päť nových moderných nízkopodlažných autobusov v celkovej sume takmer 1,2 milióna eur. MDS chce totiž čo najviac zatraktívniť cestovanie, a to viacerými spôsobmi.

„Som rád, že ľudia v Považskej Bystrici začínajú čoraz viac vnímať našu MHD tak, že sa v nej jazdí na pekných autobusoch. A keďže chceme, aby to pokračovalo, veď aj technológia išla dopredu, opäť sme sa rozhodli obnoviť vozový park. Dokonca sme to aj farebne rozlíšili, aby ľudia vedeli, ktoré autobusy sú nové a ktoré staršie,“ povedal spolumajiteľ MDS Vladimír Podoliak. Nové biele autobusy sú nielen klimatizované, ale hlavne mladšie ročníky ocenia aj bezdrôtové pripojenie na internet. No a práve pre mládež je pripravená počas štvrtka zaujímavá akcia.

„Keďže prichádza Deň detí, rozhodli sme, že tá kategória ľudí, ktorá využíva MHD najviac, čiže deti a študenti, by si mali vyskúšať ten rozdiel v kvalite vďaka novým autobusom a počas Dňa detí ich budeme voziť zadarmo na všetkých linkách,“ prezradil Podoliak.

No nebude to jediná podobná akcia, ktorú MDS pripravuje. Ako nám prezradil predseda predstavenstva tejto spoločnosti Jozef Keruľ, ďalšia sa pripravuje počas Európskeho týždňa mobility. „Vtedy by sme jeden deň zadarmo vozili nielen mládež, ale aj dospelých, ktorí predložia vodičský preukaz,“ uviedol Keruľ s tým, že počas budúceho roka budú už tri takého akcie, keď v týmto dvom pribudne aj tá na Deň Zeme.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Šialená Pavlova (49) jazda považskobystrickou MHD: Žena zalarmovala policajtov a …

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM