Krimi

Mestská polícia otvorene: Koľko vyzbierala v roku 2015 na pokutách?

Mestská polícia si popri svojich základných povinnostiach našla čas aj na štatistiky za rok 2015. Na tie sme sa pozreli spolu s náčelníkom mestskej polície Jurajom Lieskovským.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia otvorene: Koľko vyzbierala v roku 2015 na pokutách?
Foto: Rastislav Búgel

Príslušníci mestskej polície v Považskej Bystrici mali aj v minulom roku plné ruky práce. Na ich linku bolo hlásených 5 850 podnetov a vykonali celkovo 2 420 zásahov. Vlastnou vyhľadávacou činnosťou zistili 2 239 priestupkov. Riešili aj výtržnosti, kontrolovali dodržiavanie verejného poriadku, požívanie alkoholu u mladistvých a tiež zabezpečovali odchyt túlavých psov.

Priestupky v roku 2015

„Okrem 1 774 priestupkov riešených v blokovom konaní bolo dohováraním riešených 465 priestupkov. Ďalších 18 priestupkov bolo oznámených a následne riešených v správnom konaní. Celkom bolo v blokovom a správnom konaní riešených 1 792 priestup­kov,“ spresnil náčelník mestskej polície Juraj Lieskovský.

Vybrané pokuty

Zároveň sme sa Juraja Lieskovského opýtali, ktorých priestupkov bolo najviac a aká bola najvyššia pokuta udelená mestskou políciou v roku 2015: „Najviac priestupkov sa vyskytlo v doprave, pričom práve tam boli aj udelené najvyššie pokuty vo výške 20 eur.“ Celkový súčet vybraných pokút v roku 2015 bol 19 530 eur, tieto peniaze putovali do mestského rozpočtu. Náčelník mestskej polície nám zároveň nevedel presne špecifikovať, koľko stáli všetky výjazdy v roku 2015, keďže sa to ťažko určuje.

Nebezpečné miesta

Ďalej sme zisťovali, či mestská polícia eviduje v Považskej Bystrici nejaké zvlášť nebezpečné miesto, kam by občania radšej nemali chodiť. „V meste sa nenachádza miesto, ktoré by bolo zvlášť nebezpečné, ako je napríklad bratislavský Pentagón, a ľudia by sa tam mali báť ísť. Možno iba niektoré skratky, ktoré sú zalesnené, ako napríklad pri priemyslovke smerom na Rozkvet, boli v minulosti nebezpečnejšie. No ak ľudia budú využívať osvetlené miesta s výskytom ľudí, nemusia sa báť,“ povedal nám k tejto téme Lieskovský.

Môže vás zaujímať:

Útok psa na príslušníka mestskej polície: Michalovi (30) z Považskej Bystrice hrozí pobyt za mrežami

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM