Filip Chudý Rôzne

Mesto vďaka miernej zime ušetrilo slušný balík: Pozrite tú sumu!

Aj keď máme horúce letné dni, naše mesto si spočítalo ešte situáciu zo zimy. No a tá dopadla preň priaznivo, keďže sa ušetrili nezanedbateľné finančné prostriedky.

Ilustračný obrázok k článku Mesto vďaka miernej zime ušetrilo slušný balík: Pozrite tú sumu!
Zdroj: TASR

Náklady mesta Považská Bystrica na zimnú údržbu boli počas uplynulej zimy medziročne nižšie o 160 000 eur, informovala o tom hovorkyňa Považskej Bystrice Iveta Kováčiková.

„Uplynulá zima bola menej náročnejšia ako tá predchádzajúca. Náklady na zimnú údržbu boli necelých 220 000 eur, čo je približne o 160 000 eur menej ako v predchádzajúcom roku. Mierna zima tiež spôsobila menej výtlkov a technický stav komunikácií je lepší ako v predchádzajúcom období,“ povedala hovorkyňa mesta.

Oprava výtlkov sa podľa jej slov robí podľa schváleného harmonogramu, najskôr sa opravujú najfrekventova­nejšie komunikácie a následne sa pokračuje s vedľajšími cestami. Stav komunikácií je podľa hovorkyne lepší aj preto, lebo s opravou najkritickejších úsekov začalo mesto už v minulých rokoch.

Najkritickejšie úseky sú podľa nej na sídliskách Rozkvet, Lány, Hliny, Stred, v okolí škôl v Strojárenskej štvrti, v okrajových častiach mesta ako Šurabová či Lúčky a na komunikáciách v areáli bývalých Považských strojární. Najviac poškodené miestne komunikácie sú určené na súvislú rekonštrukciu z kapitálového rozpočtu na aktuálny rok. „Zimná údržba v meste Považská Bystrica bola zabezpečená od 24. novembra minulého roka do 11. marca tohto roku. Zabezpečovali ju tri veľké sypače, dve multikáry, osem traktorov, desať pracovníkov. Pre mimoriadne udalosti boli navyše v rezerve štyri traktory a jedna multikára,“ doplnila Kováčiková.

Štát a Trenčiansky samosprávny kraj zabezpečujú údržbu štátnych ciest I., II. a III. triedy a prístupových komunikácií do integrovaných mestských častí vrátane niektorých komunikácií v integrovaných častiach. Údržbu miestnych komunikácií zabezpečuje samospráva, s výnimkou súkromných plôch, účelových a vnútroareálových komunikácií.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Strašiaky v Považskej: Nové INFO od investora budovy ZVL! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM