Filip Chudý Samospráva

Mesto Považská Bystrica vyrubilo dane: Z čoho a aké pekné sumy pritečú?

Mestský úrad v Považskej Bystrici vyrubil pre Považskobystričanov miestne dane. Koľko máme zaplatiť do mestskej pokladnice?

Ilustračný obrázok k článku Mesto Považská Bystrica vyrubilo dane: Z čoho a aké pekné sumy pritečú?
Zdroj: Dnes24.sk

Na oddelení správy miestnych daní Mestského úradu v Považskej Bystrici v ostatných dňoch vrcholili prípravy súvisiace s vyrubením miestnych daní. Zamestnanci úradu už v týchto dňoch budú do vlastných rúk občanov doručovať rozhodnutia. Miestne dane sa nezvyšovali a pre tento rok mesto vyrubilo miestne dane vo výške viac ako 4 milióny eur.

„Rozhodnutí je viac ako 30-tisíc a celkovo je na rok 2017 vyrubená daň vo výške asi 4,1 milióna eur. Z hľadiska finančného prínosu najrozhodujúcejšia čiastka je za daň z nehnuteľností, ktorá predstavuje asi 2,8 milióna eur, potom je to poplatok za komunálny odpad a drobné stavebné odpady, čo je asi 1,28 milióna eur, nasleduje daň za psa vo výške asi 30-tisíc eur,“ informoval Anton Martaus, prednosta mestského úradu.

Ako po minulé roky si môžete splátky rozdeliť. Splátky miestnych daní sú priamo určené v rozhodnutiach. Dane musia byť zaplatené do 30. júna. V prípade, ak je daň vyššia ako 35 eur, tak je možné ju zaplatiť v dvoch splátkach. Prvú do 30. júna a druhú do 30. septembra, alebo môžete obe splátky zaplatiť naraz, a to v termíne prvej splátky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania, máte pripomienky a požiadavky? Môžete ich riešiť aj takto

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM