Filip Chudý Hádzaná

Mesačná pauza sa skončila: Považskobystričanov čaká hneď kľúčový zápas

Považskobystrickí hádzanári mali mesiac trvajúcu prestávku bez ligového zápasu. Ako ju využili a prečo nebola podľa trénera ideálna?

Ilustračný obrázok k článku Mesačná pauza sa skončila: Považskobystričanov čaká hneď kľúčový zápas
Zdroj: Barbora Talačová

Na deň presne po mesiaci sa hádzanári MŠK Považská Bystrica vracajú do extraligového kolotoča. Pauzu vyplnili postupom do semifinále Slovenského pohára a vybraní hráči spolu s trénerom Václavom Strakom absolvovali aj reprezentačný zraz priamo v našom meste. No po reprezentačnej prestávke sa hlási o slovo opäť ligová súťaž, ktorú Považskobystričania odštartujú dôležitým domácim zápasom s Modrou.

Klub z vinárskeho mesta sa doterajšími tromi výhrami, medzi ktorými sa vyníma tá nad Novými Zámkami, prihlásil do boja o prvú šestku, ktorá zabezpečí postup do obnovenej spoločnej súťaže s Českom. Aktuálne máme na tohto súpera trojbodový náskok, pričom ak ho v poslednom kole prvej polovice základnej časti porazíme, odskočíme mu už na päť bodov. „Pre nás sú takéto zápasy s Modrou a tiež ŠKP Bratislava kľúčové, hlavne doma nemôžeme zaváhať. Ak ich zvládneme, bude sa nám dýchať ľahšie,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

Pauza neprebehla ideálne

Ten Modru označil za nepríjemného súpera, a to hlavne na domácej pôde, ktorý nemá vo svojom strede nejakého vyloženého strelca. „Jej tím je vyrovnaný, majú možnosť striedania a nehrajú pomalú hádzanú, snažia sa hrať. Nejde o žiadneho vysloveného outsidera. No my sa zodpovedne pripravujeme a nič iné ako víťazstvo neberieme,“ vyjadril sa tréner MŠK s tým, že až v zápase sa uvidí, ako sa na mužstve prejavila reprezentačná prestávka.

„Od nej sme očakávali, že sa vrátia zranení hráči a my sa pripravíme kondične aj herne, no úplne sa to nepodarilo. Niektoré návraty totiž trvali dlhšie, niektorí zas mali zdravotné problémy, preto tréningový proces nebol úplne ideálny. No verím, že hráči sa tešia na zápas,“ prezradil Václav Straka.

Považskobystričania vyhrali tri zápasy za sebou, pričom chcú v úspešných výsledkoch pokračovať už proti Modre. „Predĺžiť víťaznú sériu je síce naša povinnosť, ale je to stretnutie po pauze. Čiže uvidíme, akým výkonom sa nám to podarí. Ale bolo by pekné, kedy chalanom prišli pomôcť v dôležitom stretnutí aj fanúšikovia,“ dodal Straka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Koniec letnej turistickej sezóny: Manínska úžina sa bude zamykať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM