Filip Chudý Basketbal

Medailový úspech pre Považskobystričanov: Prečo boli po ňom sklamaní? FOTO

Na záverečnom turnaji majstrovstiev Slovenska v Považskej Bystrici získali naši mladíci cenný kov, ale aj tak boli sklamaní. Prečo?

Ilustračný obrázok k článku Medailový úspech pre Považskobystričanov: Prečo boli po ňom sklamaní? FOTO
13
Galéria

Kadeti basketbalového klubu IMC Slovakia Považská Bystrica si vďaka víťazstvu v základnej časti vybojovali právo domáceho záverečného turnaja majstrovstiev Slovenska. Na víkendový Final Four sa okrem nich kvalifikovali aj Košice, Banská Bystrica a Žilina. Mladí Považskobystričania začali turnaj výborne, v piatok porazili Žilinu (70:54) a v sobotu po veľkom boji Košice (72:70). Pred záverečným nedeľným súbojom tak boli veľmi blízko k zisku majstrovského titulu, lenže situáciu nezvládli. Banská Bystrica im narobila zónovou obranou obrovské problémy, ktoré nevedeli v útoku vyriešiť a prehrali 46:62.

V zamotanej tabuľke pri rovnosti bodov sa nakoniec tešili z titulu Košice, Považská Bystrica skončila druhá a Banská Bystrica tretia. Hoci je zisk striebornej medaily cenný, naši kadeti boli po domácom turnaji veľmi sklamaní. „Prevláda v nás sklamanie, keďže sme predpokladali, že to vyhráme. No už nám v záverečnom zápase asi chýbali sily, lebo proti Košiciam v sobotu sme do toho dali všetko a v nedeľu nás nohy neposlúchali,“ povedal kapitán tímu Rastislav Šipkovský.

„Takýto ťažký turnaj som za 15 rokov svojej trénerskej kariéry nezažil, keďže predtým bývalo rozhodnuté už skôr. Mali sme navyše ťažký žreb, keďže najťažší súper pre nás prišiel na koniec, čo sme nezvládli. Preto musím zagratulovať Košičanom. Ale aj toto striebro je úspech a zároveň motivácia do budúcej sezóny. Hoci sme trochu sklamaní, keďže sme to chceli vyhrať už len kvôli ľuďom, ktorí nás podporovali,“ vyjadril sa považskobystrický tréner Peter Torda.

Ten vysvetlil neúspech v záverečnom zápase, ktorý ich stál titul, tým, že v ňom hrali pomaly a neustále útočili do postavenej zónovej obrany súpera. „Preto sme mali ťažké strely, ktoré sme nedokázali trafiť. Svoje zohrala aj psychika, chalani síce veľmi chceli, ale nešlo to. Taký je šport,“ konštatoval Torda s tým, že ak jeho zverenci budú na sebe tvrdo pracovať, každý z nich má šancu sa v budúcnosti presadiť, záleží už len na každom jednom, ako využije svoju šancu.

A hoci posledný zápas nevyšiel, podľa kapitána tímu to bola výborná sezóna, pričom radosť im urobila aj atmosféra na Final Four v športovej hale. Šipkovský sa dostal do druhej najlepšej zostavy turnaja, spolu s Adamom Krčmárikom. Do tej najlepšej sa z Považskobys­tričanov dostal Dominik Kubala. „Hneď by som to vymenil za zlatú medailu. Po výhre nad Košicami sme čakali, že získame zlato, preto sme sklamaní. Aj striebro je síce pre Považskú Bystricu úspech, no to si uvedomíme asi až po nejakom čase,“ doplnil Kubala.

Final Four v Považskej Bystrici: Medzi ocenenými aj naši kadeti
13
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

V Považskej sa oslavoval suverénny postup: Vysoké ciele aj do budúcnosti! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM