Rôzne

Maturita v Považskej Bystrici: TAKTO ju vnímajú študenti

Písomná časť maturitnej skúšky sa začala aj v našom meste. My sme sa na jej priebeh boli pozrieť na SPŠ v Považskej Bystrici a pocity maturantov z iných škôl sme zbierali v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Maturita v Považskej Bystrici: TAKTO ju vnímajú študenti
Zdroj: Dnes24.sk

Skúška dospelosti, aj tak sa zvykne hovoriť maturitnej skúške, ďalší zas hovoria to povestné maturita formalita. No toto slovné spojenie v dnešný deň študenti štvrtých ročníkov stredných škôl radšej nepoužívajú, naopak, veľkej časti z nich by ste sa dnes krvi nedorezali.

Témy neboli bohviečo

Na študentov čakala dvojitá porcia. Doobeda test zo slovenského jazyka a literatúry, podobe zas písomná časť, alebo ak chcete slohová. V budove priemyslovky sme našli už odpočívať strojára Lukáša, hoci mohol ešte hodinu v pokoji písať, tak sme vyzvedali, či to bolo také ľahké: „Témy na sloh neboli bohviečo, mali na výber úvahu, charakteristiku osoby, rozprávanie a diskusný príspevok, ale otázky v teste boli v pohode.“

Test mohol byť lepší

Po chodbách priemyslovky sme tak kráčali ďalej a stretli podobne šikovného a hlavne rýchleho študenta, no dopravák Milan mal na vec úplne iný názor: „Písomná časť bola v pohode, ale test mohol byť lepší.“ Nuž ako sa hovorí, každý vidí tú istú vec úplne ináč. No testová časť sa už robila aj na priemyslovke pomocou počítačov, pričom ako nám povedal riaditeľ školy Tibor Macháč, študentov čoraz viac tlačia práve na takýto spôsob maturitnej skúšky.

Mesto plné maturantov

V meste sa to len tak hemžilo mladými ľuďmi v slušnom oblečení so zelenou stužkou na hrudi. Dnešný deň totiž patril im. Gymnazista Andrej nám povedal, že maturita je v pohode, skôr už myslí na vysokú školu. Stretli sme aj partiu z obchodnej akadémie, ktorá už začala s oslavami.

Môže vás zaujímať:

Producent z Považskej Bystrice zaujal študentov SPŠ: Ovplyvnil aj ich životy?

Foto: ilustračné

Maturita na SPŠ Považská Bystrica
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM