Rôzne

Maturanti z Považskej sa priblížili praxi: Ako sú pripravení na pracovný trh?

Obchodná akadémia v Považskej Bystrici hostila akciu, na ktorej sa stretli maturanti so zamestnávateľmi. Z akých oblastí?

Ilustračný obrázok k článku Maturanti z Považskej sa priblížili praxi: Ako sú pripravení na pracovný trh?
Zdroj: Dnes24.sk

Diskusie maturantov z Obchodnej akadémie (OA) v Považskej Bystrici so zamestnávateľmi o možnosti zamestnať sa, o pracovných podmienkach a podnikaní boli hlavným cieľom Interview Day. Zamestnávatelia z oblasti medzinárodného obchodu, bankovníctva, priemyslu, poisťovníctva a účtovníctva diskutovali so študentmi priamo v priestoroch obchodnej akadémie.

„Je to pre nás nová a vzácna skúsenosť. Pre zamestnávateľov je nevyhnutné byť v kontakte s čerstvými absolventmi, preto vítame, že škola prišla s takou iniciatívou. Sme radi, že sme sa mohli stretnúť s maturantmi takejto špičkovej školy. Študenti sú veľmi dobre pripravení na pracovný trh,“ povedal Róbert Šprta zo spoločnosti Johnson Controls.

V druhej fáze na Slovensku ojedinelého podujatia absolvovali maturanti reálne pracovné pohovory s personalistami. Zamestnávatelia vyjadrili spokojnosť s pripravenosťou študentov považskobystrickej obchodnej akadémie a s úrovňou prvého ročníka Interview Day. Prisľúbili aj dlhodobú spoluprácu.

„Chcel som, aby sa študenti ,dotkliʻ reálneho trhu práce. Školu neustále približujeme praxi, toto je ďalší krok. Nasledovať bude spolupráca s firmami pri tvorbe obsahu učiva a učebných textov. Veľmi ma teší spokojnosť firiem, spokojnosť spoluorganizátorov a úplne najviac spokojnosť našich maturantov. Dúfam, že vďaka tejto akcii sa odrazia k úspechu,“ povedal riaditeľ OA v Považskej Bystrici Peter Bologa.

Obchodná akadémia Považská Bystrica sa sedem rokov v rade v komplexnom hodnotení INEKO umiestnila v Top 10 na Slovensku a aktuálne dosiahli jej študenti v externej časti maturitnej skúšky z nemeckého jazyka v celoslovenskom rebríčku prvé miesto medzi strednými odbornými školami.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Učiteľka z Považskej Zuzana Michálková (57) k veci: Rodičia hľadajú chyby inde

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM