Martin a Mária z Považskej prezradili vlastný recept: Vianoce so šálkou čokolády
Dvaja mladí Považskobystričania vymysleli desiatky vlastných receptov a aj vďaka nim si vychutnajte Vianoce so šálkou dokonalej horúcej čokolády.
Považskobystričan Martin Chudý (27) je známy ako futbalový brankár, ktorý aktuálne pôsobí v českom prvoligovom klube FK Teplice. No tiež je konzultant pre optimálne zdravie a výživu, bloger, aktivista a autor. S dlhoročnou partnerkou Máriou Štefinovou (25), ktorá tiež pochádza z Považskej Bystrice, vydali už dve elektronické knihy, ktoré v decembri tohto roku vyšli aj v jednej tlačenej knihe s názvom Ako na SACHARIDY. Práve k tejto knihe ako vianočný darček pridali recept na Vianočnú čokoládu, o ktorý sa podelili.
Recept na Vianočnú čokoládu
Tento recept je ako stvorený pre vianočný čas. Zahrejete vás, osladí vás a zároveň vás pekne „vyživí“, pretože obsahuje veľmi výživné tuky a poctivé kalórie.
Keďže používame v našich receptoch len kvalitné a poctivé suroviny, pridali sme do neho veľmi kvalitné kokosové mlieko a vysoko percentnú horkú čokoládu. Odporúčame vám do receptu použiť potraviny v BIO kvalite a použiť takú čokoládu, ktorá obsahuje cukor z kokosových kvetov.
Pravá čokoláda by navyše mala byť vyrobená z tradičných odrôd kakaových bôbov ako sú Criollo alebo Trinitario. Takú čokoládu síce budete chvíľu hľadať, ale v menších obchodíkoch ju určite nájdete aj v Považskej Bystrici. Verte, že sa hľadať oplatí.
Ideálny moment na vychutnanie Vianočnej čokolády je vtedy, keď s celou rodinou sedíte v teple domova pri vianočnom stromčeku a cez okno sledujete snehové vločky padajúce na zasneženú krajinu. Dobrú chuť a príjemné zážitky.
Ingrediencie na 4 porcie:
- 200 g min. 70 % horkej čokolády
- 400 ml kokosového mlieka
- 4 tyčinky celej škorice
Postup:
- Vo vodnom kúpeli rozpustite nalámanú horkú čokoládu.
- Za stáleho miešania postupne prilievajte kokosové mlieko a zmes nechajte zohriať.
- Dôkladne premiešanú a horúcu čokoládu nalejte do vianočných šálok a na vrch položte tyčinku škorice, ktorou si môžete čokoládu premiešať.
- Už len vychutnávajte
Tip: Ak vám ešte zostali v mrazničke maliny z letnej úrody (alebo iné ovocie), dajte ich na dno šálky a zalejte horúcou čokoládou.
Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia
Môže vás zaujímať:
Centrum Považskej sa opäť skrášlilo: Malebný prírastok pre všetkých, FOTO
Foto: ilustračné