Filip Chudý Rôzne

Martin a Mária z Považskej prezradili vlastný recept: Vianoce so šálkou čokolády

Dvaja mladí Považskobystričania vymysleli desiatky vlastných receptov a aj vďaka nim si vychutnajte Vianoce so šálkou dokonalej horúcej čokolády.

Ilustračný obrázok k článku Martin a Mária z Považskej prezradili vlastný recept: Vianoce so šálkou čokolády
Zdroj: Martin Chudý

Považskobystričan Martin Chudý (27) je známy ako futbalový brankár, ktorý aktuálne pôsobí v českom prvoligovom klube FK Teplice. No tiež je konzultant pre optimálne zdravie a výživu, bloger, aktivista a autor. S dlhoročnou partnerkou Máriou Štefinovou (25), ktorá tiež pochádza z Považskej Bystrice, vydali už dve elektronické knihy, ktoré v decembri tohto roku vyšli aj v jednej tlačenej knihe s názvom Ako na SACHARIDY. Práve k tejto knihe ako vianočný darček pridali recept na Vianočnú čokoládu, o ktorý sa podelili.

Recept na Vianočnú čokoládu

Tento recept je ako stvorený pre vianočný čas. Zahrejete vás, osladí vás a zároveň vás pekne „vyživí“, pretože obsahuje veľmi výživné tuky a poctivé kalórie.

Keďže používame v našich receptoch len kvalitné a poctivé suroviny, pridali sme do neho veľmi kvalitné kokosové mlieko a vysoko percentnú horkú čokoládu. Odporúčame vám do receptu použiť potraviny v BIO kvalite a použiť takú čokoládu, ktorá obsahuje cukor z kokosových kvetov.

Pravá čokoláda by navyše mala byť vyrobená z tradičných odrôd kakaových bôbov ako sú Criollo alebo Trinitario. Takú čokoládu síce budete chvíľu hľadať, ale v menších obchodíkoch ju určite nájdete aj v Považskej Bystrici. Verte, že sa hľadať oplatí.

Ideálny moment na vychutnanie Vianočnej čokolády je vtedy, keď s celou rodinou sedíte v teple domova pri vianočnom stromčeku a cez okno sledujete snehové vločky padajúce na zasneženú krajinu. Dobrú chuť a príjemné zážitky.

Ingrediencie na 4 porcie:

  • 200 g min. 70 % horkej čokolády
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 4 tyčinky celej škorice

Postup:

  1. Vo vodnom kúpeli rozpustite nalámanú horkú čokoládu.
  2. Za stáleho miešania postupne prilievajte kokosové mlieko a zmes nechajte zohriať.
  3. Dôkladne premiešanú a horúcu čokoládu nalejte do vianočných šálok a na vrch položte tyčinku škorice, ktorou si môžete čokoládu premiešať.
  4. Už len vychutnávajte

Tip: Ak vám ešte zostali v mrazničke maliny z letnej úrody (alebo iné ovocie), dajte ich na dno šálky a zalejte horúcou čokoládou.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Centrum Považskej sa opäť skrášlilo: Malebný prírastok pre všetkých, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM