Aktualizované Filip Chudý Rôzne

Máj a takéto teploty? Počas týchto nocí v Považskobystrickom okrese prituhne!

Meteorológovia vydali výstrahu špeciálne pre okres Považská Bystrica. Ako a kedy u nás klesnú teploty?

Ilustračný obrázok k článku Máj a takéto teploty? Počas týchto nocí v Považskobystrickom okrese prituhne!
Zdroj: TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zverejnil výstražné informácie prvého stupňa, podľa ktorých sa v Považskobys­trickom okrese očakáva prízemný mráz. Prvá výstraha platí už pre noc z pondelka na utorok (od 2:00 do 8:00), vtedy sa podľa SHMÚ v našom okrese vo výške 5 cm nad povrchom ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu 0 – –2 °C, pričom takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny. No druhá výstraha je rozsiahlejšia.

„V okrese Považská Bystrica sa vo výške 5 cm nad povrchom na mnohých miestach očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –5 – –10 °C, pričom sa aj vo výške 2 m nad povrchom očakáva mráz –2 až –7 stupňov,“ informuje web SHMÚ.

Takýto mráz predstavuje podľa meteorológov potenciálne nebezpečenstvo pre rastliny. Táto druhá výstraha pred prízemným mrazom platí od utorka večera (22:00) do stredajšieho rána (8:00).

Aktualizované o ďalšiu výstrahu

SHMÚ vydalo výstrahu pre náš okres aj na noc zo stredy na štvrtok (od 22:00 do 8:00). Keď sa vo výške 5 cm nad povrchom ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu 0 – –2 °C, pričom takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre rastliny.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považská Bystrica sa deratizuje: Sídliská, ktoré sú najviac napadnuté hlodavcami!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM