Filip Chudý Rôzne

Lyžiarska sezóna v plnom prúde: Aké sú podmienky na svahoch v Považskej a okolí?

Aj Považskobystrický okres ponúka viaceré možnosti na lyžovanie. Zisťovali sme, aké sú v tunajších strediskách podmienky.

Ilustračný obrázok k článku Lyžiarska sezóna v plnom prúde: Aké sú podmienky na svahoch v Považskej a okolí?
Zdroj: TASR

Lyžiarska sezóna je v plnom prúde a počas minulého víkendu sa rozbehla priamo aj v meste Považská Bystrica, pričom by mala pokračovať počas najbližšieho víkendu. „Ak počasie dovolí, vlek bude fungovať opäť od piatka do nedele,“ uviedol prevádzkovateľ lyžiarskeho vleku Emil Ďurajka. Minulý víkend sa na považskobystrickom svahu nachádzalo približne 15 cm snehu, no medzičasom nasnežilo v našom meste ďalších 5 centimetrov. Tento krátky približne 200-metrový vlek je k dispozícii zadarmo v nasledovných časoch: v piatok od 14:00 do 16:30, počas víkendov od 10:00 do 16:00.

Kto by mal záujem o dlhšie zjazdovky, ten môže využiť dve väčšie lyžiarske strediská, ktoré sa nachádzajú priamo v Považskobys­trickom okrese. Lyžiarske stredisko Ski Podjavorník na úpätí Javorníkov v katastri obce Papradno ponúka tri lyžiarske vleky (dĺžka 900, 500 a 400 m). Lyžuje sa tam cez deň aj večer, no na večerné lyžovanie je osvetlený len hlavný 900-metrový svah. Otvorené je v piatok až nedeľu od 9:00 do 16:00, večerné lyžovanie je k dispozícii len v piatok a sobotu od 18:00 do 21:00. Celodenný lístok stojí 14 eur, večerné lyžovanie je za 9 eur. K dispozícii sú aj inak časované lístky.

„Podmienky na lyžovanie sú tu aktuálne dobré. Teraz nám napadol nejaký sneh, pričom podľa predpovede má ešte napadnúť. Lyžovať sa bude počas víkendu normálne podľa otváracích hodín, žiadne obmedzenie nebude. Na zjazdovkách sa momentálne nachádza 20 až 30 centimetrov utlačeného snehu,“ povedal majiteľ Ski Podjavorník Ivan Staňo.

Druhým väčším lyžiarskym strediskom v našom okrese je Ski Ráztoka – Horná Mariková. V ňom sa aktuálne dajú využívať dve z troch zjazdoviek, pričom na oboch sú veľmi dobré podmienky (vlek 720 m – 50 cm snehu, detský vlek 250 m – 40 cm snehu). „Vlek dlhý 1000 m nepremáva preto, že tam nie je umelý sneh a prírodného je tam ešte veľmi málo,“ prezradil prevádzkovateľ Radovan Mikloš. Stredisko je otvorené každý deň od 9:00 do 16:00, večerné lyžovanie je k dispozícii v utorok, stredu, piatok a sobotu (18:00 – 20:30). Celodenný skipas pre dospelého stojí 15 eur, večerné lyžovanie je za 9 eur, k dispozícii sú ale viaceré druhy skipasov v rôznych cenách.

Svoj menší lyžiarky vlek má aj Domaniža, ale ako nám potvrdili na tamojšom obecnom úrade, tento vlek už druhú zimu nepremáva, pričom zrejme počas tejto zimnej sezóny ani nebude.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

TOP 10 možností na víkendový oddych: Pri čom sa môžete v Považskej zabaviť?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM