Filip Chudý Iné športy

Lukáš (20) z Považskej zažiaril: Z jeho hetriku padla sánka celému Slovensku

Mladý Považskobystričan Lukáš Dubeň ukázal na ľade obdivuhodný výkon. Aké prežíval pocity a ako mu k tomu pomohol náš klub?

Ilustračný obrázok k článku Lukáš (20) z Považskej zažiaril: Z jeho hetriku padla sánka celému Slovensku
Zdroj: TASR

Považskobystrický hokej sa môže pochváliť ďalším hráčom, o ktorom sa na Slovensku hovorí. Po víkendovom 11. kole Tipsport ligy Zvolen – Trenčín sa vo všetkých pádoch skloňuje meno 20-ročného obrancu Lukáša Dubeňa. Mladý Považskobystričan vo zvolenských službách strelil v tretej tretine za 11 minút čistý hetrik, vďaka čomu otočil výsledok z 1:2 na 4:2, pričom hostia už len skorigovali skóre jedným gólom, ale tri body zostali vo Zvolene.

Mnohým hokejistom, tobôž obrancom, sa nepodarí za celú kariéru streliť hetrik, Dubeň to dokázal už vo svojom siedmom zápase v najvyššej hokejovej súťaži na Slovensku. „Bol to super pocit, veď niečo také by potešilo každého, no prvoradá bola výhra mužstva. Ale osobne som nevedel, či sa mám viac tešiť z prvého gólu alebo hetriku,“ povedal Lukáš Dubeň.

Otec chcel ešte jeden

Samotný hokejista priznal, že v tom bol aj kusisko šťastia, no dodalo mu to sebavedomie. Po letnom prestupe z Považskej Bystrice do Zvolena nedostával v novom pôsobisku v úvode veľa príležitostí, ale po obmene kádra sa to zmenilo a zápas s Trenčínom mu vyšiel na výbornú. „Ťažko povedať, či to bol doteraz môj životný zápas, ale určite ho radím vysoko,“ prezradil mladý hokejista, ktorého kúsok priamo v hľadisku videl aj jeho otec.

„Urobil som mu radosť, ale po zápase mi povedal, že som mohol dať ešte jeden gól, keďže som tam mal ešte jednu príležitosť, ale ja som mu oponoval, že hetrik stačí a dôležitá je výhra,“ vyjadril sa považskobystrický odchovanec.

Pomoc rodného klubu

Ten podľa vlastných slov ani nevedel, že vďaka svojmu kúsku sa dostal na delené druhé miesto v tabuľke strelcov medzi obrancami, no vedel to, že išlo o jeho prvý hetrik v seniorskom hokeji.

Vďačí za to aj minulej sezóne, počas ktorej pravidelne nastupoval v rodnom klubu v druhej najvyššej súťaži. Dostal som veľa priestoru na ľade, hral oslabenia aj presilovky. „Určite ma pôsobenie v Považskej Bystrici posunulo, vyhral som sa, v niečom zlepšil a keďže som sa dostal do najvyššej súťaže, tak mi to vlastne veľmi pomohlo,“ dodal mladý Považskobystričan.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania porazili favorita: Hároníkov neuveriteľný týž­deň

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM